TELO     24.06.2016.

Izbegavajte ove namirnice koje podstiču znojenje- Uključujući i kafu!

Jasno je da je veoma neprijatno ako se prekomerno znojimo. I potpuno je tačna izreka da ste ono što jedete. Pošto su veoma topli dani iza nas, a sasvim sigurno i ispred nas, spremili smo vam koja to hrana podstiče znojenje i koju treba svesti na minimum u ovim letnjim danima ako ste skloni znojenju.

 

  • Šoljica kafe

Složićemo se da kafa ima svoje prednosti, čak i u kozmetici, ali ako vam je neophodna, preporuka je da je u toplim danima koristite hladnu. Vrela kafa podstiče znojenje i aktivira znojne žlezde. Bez obzira na količinu kafe, dovoljna je i jedna šolja vrele kafe da podstakne aktivnost znojnih žlezda.

food-that-make-you-smell

  • Ljuti začini i paprika

Znamo da ljuta hrana podstiče mršavljenje, ali u preteranim količinama dovodi do rada žlezda čak duplo više nego što je normalno. To znači da u velikim količinama ljuta hrana dovodi do znojenja i da se vaše telo oseća.

food-that-makes-you-sweat

  • Mleko

Visokim sadržajem masti i punomasno mleko može da izazove znojenje. Zato birajte obrano mleko ili sa niskim nivoom masti, što je bolje i za vaše celokupno zdravlje , ne samo za znojenje.

sweating-after-food

  • Kuhinjska so

Prekinite sa korišćenjem kuhinjske soli u velikim merama! Ovo nije bitno samo za vaše zdravlje, već da ne bi podsticalo prekomerni rad vaših znojnih žlezda. Velika količina kuhinjske soli podiže krvni pritisak, takođe.

food-that-make-you-stink

  • Supe

Najbolje ih je jesti zimi, ali ako volite da ih konzumirate i leti, neka budu hladne. Postoji razlog što se super pretežno koriste u zimskim danima i to tople, zar ne?

soups

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ