NEDELJE MODE     26.04.2017.

Izveštavamo: Počeo je Serbian Fashion Week

Serbia Fashion Week 2017. godine održan je 24. aprila u Novom Sadu, u samom srcu grada, gde su manekenke imale priliku da prošetaju veoma neobičnom pistom, koju je činila ulica u centru, poznatija kao Zmaj Jovina.
Modna revija započela je u 19 časova, sa obraloženjem organizatorke Svetlane Horvat kako je Srbija jedna od najvećih organizatora ovog događaja, što Evropa prepoznaje, posebno zato što je Novi Sad kandidat za grad kulture 2021.  godine. Na ovoj reviji bilo je poznatih imena sa našeg kontinenta, odnosno iz Nemačke, Španije i Francuske i još mnogih drugih.
Naravno, među svetskim dizajnerima, našli su se i mnogi naši popularni dizajneri, poput Marije Šabić, Snežane Dakić, Suzane Perić, kao i Zvonka Markovića, Boška Jakovljevića i Aleksandra Gavrića.


Naša predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji, Tijana Bogićević, uživo je interpretirala svoju pesmu „In too deep“ kojom nastupa u Ukrajini početkom sledećeg meseca. Pored ove numere, pevala je još jednu autorsku pesmu, kojom je odjavila čitav program.
Među posetiocima ovog događaja, pored meštana ovog grada, bili su i mnogi turisti, koji su oduševljeno govorili o samoj organizaciji revije i profesionalnosti manekenki i manekena, koje su iako jako mladi, izneli reviju na način na koji je to i očekivano. Bilo je i sočnih detalja, koji su ostavljali publiku bez daha, poput padanja jedne od devojaka na samom početku spektakla i jednog psa koji je u nekoliko navrata odlučio da se prošeta zajedno sa učesnicima i time dodatno ulepšao veče.


Muzička pratnja je bila obezbeđena od strane Novosadskom simfonijskog orkestra NS021, koji je svirao mnoge poznate melodije, između ostalog i čuvenu kompoziciju iz filma „Titanik“, „My heart will go on“, pojavio se i poznati muzičar, Dragoljub Đurić, koji je sa nešto jačim melodijama, doprineo atmosferi.
Ovo je bila najveća modna revija po broju kreacija i manekena koja je organizovana u Srbiji, a samim tim, i veoma značajan događaj za čitavu modnu indrustriju na našim prostorima. Program Serbia Fashion Weeka je raznovrstan i trajaće sve do subote, 29. aprila u Novom Sadu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ