RASKID     11.05.2020.

Izvucite pouku iz kraha ljubavne veze!

Upoznate nekoga, dopadne vam se, pa nastupi obuzetost osobom koja je u tom trenutku vaša prava ljubav. Naravno da je krah ljubavne veze nakon svega toga teško podnošljiv. Sve ono što vam sada deluje kao veliki problem, za mesec dana biće sitno i jedva vidljivo. Kažu da vreme leči sve, tako da dajte sebi oduška, a onda shvatite da ništa ne može na silu.

Zato kada se priberete, važno je da izvučete pouku iz toga što ste doživele.

momak donosi cvece devojci

Ponizavanje sebe, a uzdizanje partnera nije rešenje ni u kom slučaju. Ako nije zainteresovan za rešavanje problema, znajte da gde nema zainteresovanosti, nema ni zaljubljenosti. I kao što smo već rekli, ljubav ne može na silu. Što pre prihvatite,  biće bolje za vas!

Kada doneti odluku?

Histerijom, plakanjem i nerviranjem stvara se kontraefekat, tako sigurno nećete dobiti ono što želite. Naravno ako i dobijte nešto na taj način, znajte da je to zato što mu je dosadilo da sluša plakanje.

Odluke se donose smireno i ,, hladne glave“.

momak i devojka sede na klupi

Bolje je sačekati do sutra, pa staloženo razmisliti o situaciji, a ne da ga pijana noću zovete dvadeset puta. Koliko god nešto forsirate, a sa druge strane nema zaljubljenosti,  nećete postići zamišljeno.

Privatnost

Mislimo da je ovo već jasno.  Čak i ako ste dugo u ljubavnoj vezi sa partnerom, on mora imati privatnost, naravno i vi!

View this post on Instagram

➡️ Primetili ste da vaš partner ima više prijatelja suprotnog pola? Brinete da je izgubio/la interesovanje za vas? ❌ Rešenje problema nije da pretite niti da terate partnera da učini ono što je po vašoj volji. Na taj način samo doprinosite da se vaš partner oseća pod pritiskom, da strahuje šta ćete sledeće od njega/nje tražiti da uradi. Vašeg partnera boli nepoverenje koje mu/joj iskazujete. ❓DA LI MOGU DA MU/JOJ KAŽEM ŠTA MI SMETA I ŠTA ME POVREĐUJE? ➡️ DA, vi u gore navedenoj situaciji (koja služi kao jedan od primera), itekako imate pravo da iskažete svoje mišljenje i da objasnite zašto vam ta situacija ne prija. ❌ Ono što biste trebali da izbegnete jeste da vičete, da pretite, da vređate svog partnera jer takvo ponašanje znači da ste prekoračili svoje granice, da primenjujete verbalno i psihološko nasilje. Vi nemate pravo da nešto zabranjujete svom partneru i da mu/joj ograničavate mogućnost donošenja vlastitih odluka. ✔VAŠ PARTNER IMA PRAVO NA IZBOR. To znači da on/a sam/a bira da li će promeniti svoje ponašanje zbog vas! ➡️ Ako ne promeni, onda je na vama da načinite sledeći korak i razmislite da li ćete poštovati i prihvatiti partnerovu odluku i nastaviti svoju vezu ili nećete preći preko takve odluke i okončaćete vezu. ‼ZAPAMTITE: Uvek je najbolje probleme rešiti dijalogom, ne dozvolite da vas afekt dovede do nasilja. 😊💏💑👭👬👫 #ljubav_ne_ego#ljubomora#važnoje#ljubavnenasilje#ljubav#razumevanje#poštovanje

A post shared by Partnerski odnosi 🧘‍♀️💕🧘‍♂️ (@ljubav_ne_ego) on

Ne morate pored nekoga sedeti dok igra igrice, završava posao za firmu ili ako mu je došlo društvo. Ukoliko osećate potrebu za tim, preispitajte da li imate dovoljno poverenja u svog partnera. Isto tako, sasvim je u redu da i vi imate svoje društvo sa kojima ćete povremeno izlaziti. U ostalom čemu potreba za dosađivanjem?  Ljubav se ne neguje na taj način.  Potrudite se da budete onaj par koji i nakon 10 godina braka ili veze kaže da je njihova ljubav intezivna kao prvog dana!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ