URADI SAMA     18.07.2022.

PRIRODNI LEKOVI ZA JAK IMUNITET: Štite od virusa i gripa, leče organizam i neophodni su za zdravlje

Danas smo vam pripremili tri prirodna leka za imunitet. Zaštiti i ojačati imunitet posebno je važno u ovom periodu godine, čak i da ne postoji nikakva epidemija drugog virusa. Kako biste se zaštiti od svih virusa, gripa i prehlada, neophodno je zaštiti i ojačati svoj imunitet. Isto važi i za decu. To možete postići na više načina, a ova tri prirodna leka vam u tome mogu pomoći! 

Beli luk svakog jutra  

Dobro je poznato koliko je beli luk dobar za organizam i imunitet. Beli luk jača imunitet, štiti od prehlada i bolesti, stimuliše bolje funkcionisanje organizma i sprečava srčane probleme. Takođe i čisti organizam, ubija veliki broj bakterija i prevencija je brojnim bolestima.  

Ono što je potrebno jeste da svakog jutra uzmete jedan čen belog luka, iseckate ga na sitne komadiće i popijete uz jednu čašu vode. Bukvalno ga progutate kao tabletu. Ne brinite, ni ukus ni miris belog luka nećete osetiti.  

Još jedan sjajan prirodni recept sa belim lukom možete pročitati OVDE

Kurkuma i med 

Ne zovu je džabe eliksirom zdravlja – kurkuma to zaista i jeste. U pitanju je začin koji čini čuda za organizam. Jača čitav organizam, štiti od mnogih bolesti, sprečava starenje, čuva zdravlje i prirodan je analgetik. 

Možete je dodavati svim jelima kao začin, a u kombinaciji sa medom je čarobna. Čuveni zlatni med je čudesan za organizam, te se preporučuje jedna kašika svakog dana. 

Đumbir  

Još jedna fantastičan prirodni lek je đumbir. Poboljšava varenje, sprečava mučnine, jača imunitet i štiti od virusa. Možete ga koristiti na više načina – kao čaj, začin. A u kombinaciji sa limunom i medom je prava bomba zdravlja! 

Svakako vam savetujemo da, pre nego se odlučite za konzumaciju bilo kog od ovih prirodnih lekova, posavetujete sa svojim lekarom i čujete stručno mišljenje. To je posebno važno ukoliko imate neku drugu bolest i već uzimate određenu terapiju!  

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ