GASTRO     17.05.2019.

Japanska kuhinja – MISO RAMEN

Kad se spomene japanska kuhinja, prvo  ćete pomisliti na suši, a odmah potom i na ramen. Ramen je japanska čorba sa rezancima (nudlama) i dodacima (topinzima) uobičajeno povrćem i/ili mesom. Postoje 4 osnovne vrste ramena, a mi vam danas donosimo recept kako da kod kuće napravite miso ramen koji će imati ukus kao iz restorana. Količina u receptu je za 2 osobe.

miso ramen
Japanski miso ramen

Prvo stavite da se kuva 1litar supe sa par komadića đumbira, može biti povrtna, pileća ili svinjska. Još lakši način je da skuvate supu iz kocke uz dodatak đumbira. Za to vreme potopite nudle da se rehidriraju. Kad je supa spremna, sklonite je sa vatre i umešajte kašiku miso paste. Nakon dodavanja miso paste nije preporučljivo podgrevati supu tako da tempirajte da to uradite pred samo serviranje. Ako volite ukus algi dodajte i nori alge.

Dok se čorba sprema pripremite topinge. Najčešći dodaci su: mladi luk, klice mungo pasulja, tofu sir, kukuruz šećerac, marinirano ramen jaje ili poširano jaje, a slobodno budite kreativni i dodajte po svom ukusu. Naša preporuka su rotkvice i prokelj.

Procedite nudle, stavite ih u činiju za serviranje, dodajte im topinge, prelijte sa pripremljenom miso supom i vaš lagani obrok je spreman.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ