URADI SAMA     23.04.2020.

Nega zuba, jednostavni PRAVILNI saveti

Svi znamo koliko je nega zuba važna. Da biste imali zdrave, lepe zube i blistav osmeh morate voditi računa o zdravlju svojih zuba.

Pogledajte naše savete!

nega zuba sa cetkicom za zube

Pravi proizvodi

Veoma je važno da koristite prave proizvode. Pre svega, morate pronaći četkicu i pastu koja odgovara vašim zubima. Na tržištu postoji mnogo različitih četkica, sa mekim vlaknima ili malo tvrđim. Ukoliko su vam zubi i desni osetljive, koristite meke četkice. Postoji i veliki izbor pasti, pa se, uz konsultacije sa svojim stomatologom, odlučite koja je najbolja za vas.

Konac za zube

Još jedan važan korak u pranju, odnosno čišćenju zuba jeste konac za zube. Čišćenje koncem omogući će vam da zađete svuda između zuba, gde četkica ne može i sve detaljno očistite. Ukoliko ne koristite konac, obavezno počnite!

nega zuba kod stomatologa

Tečnost za ispiranje

Sjajan proizvod za negu zuba je i tečnost za ispiranje. Osim što osvežava dah, ova tečnost ubija bakterije, dezinfikuje usnu duplju  i dodatno čisti zube.

Redovni pregledi

Ono što je svakako najvažnije jesu redovni pregledi kod stomatologa. Čak i ako imate potpuno zdrave zube, trebalo bi da idete na kontrolu jednom u nekoliko meseci.

Instgram JolyWoman Magazina

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ