TELO     19.10.2020.

KAD GLAS OSLABI Ublažite promuklost i iritaciju grla

Oslabljen glas glavni je simptom upalnih bolesti grla koje pogađaju većinu ljudi barem jednom godišnje. Uzročnici ove upale su uglavnom virusi i tada se dodatno mogu javiti i bol u grlu, kašalj i povišena telesna temperatura. Hronična promuklost se može javiti kod vokalnih profesionalaca (voditelja, pevača)  ali može nastati i usled  raznih zapaljenskih procesa, gastroezofagealne refluksne bolesti, oboljenja štitne žlezde, povreda, tumora itd.

Uz promuklost se često javljaju i iritacija grla – osećaj grebanja, golicanja, peckanja. Tu su i osećaj suvoće u grlu i suv nadražajni kašalj.

Najčešći provocirajući faktori su:  preterana upotreba glasa, emocionalni stres, pušenje, zagađenje alergije, boravak u zagrejanim  prostorijama sa suvim vazduhom.

GeloRevoice® pastile za grlo sa hijaluronskom kiselinom pružaju dugotrajnu zaštitu, vlaženje i obnovu sluznice grla. 

GeloRevoice® pastile nakon otapanja u ustima formiraju poseban hidrogel kompleks koji sadrži hijaluronsku kiselinu.  Zbog prisustva  minerala, pastile imaju penušavo dejstvo i stimulišu lučenje pljuvačke. Time dolazi do ravnomerne raspodele hidrogel kompleksa po iritiranoj sluzokoži. Uloga ovog kompleksa jeste da formira zaštitni film preko iritiranih zona i da ih obnovi.  Hijaluronska kiselina dugotrajno vlaži i štiti sluznicu usta i ždrela.

Pastile GeloRevoice® preporučuju se kod ovih simptoma:

  • promuklost
  • iritacije i peckanje u grlu
  • osećaj suvoće u grlu, suvi kašalj

Ove pastile za grlo preporučuju se pevačima, glumcima, operaterima u pozivnim centrima, govornicima, najavljivačima i spikerima, učiteljima, prodajnim predstavnicima i svima ostalima kojima za posao obavezno treba glas, a često kao problem imaju promuklost i iritaciju ždrela.

Upotreba pastila

GeloRevoice® pastile  rastopiti u ustima , po potrebi više puta na dan, svaka 2–3 sata; najviše 6 pastila dnevno. Ne uzimati pastile u ležećem položaju. Preporučuju se odraslima i deci starijoj od 6 godina.

Uzimati po potrebi,  a mogu se primenjivati i tokom dužeg vremenskog perioda. Pastile otapati u ustima sporo da bi se hidrogelni kompleks u potpunosti razvio i ravnomerno rasporedio. 

Preporučuju se odraslima  i deci starijoj od 6 godina.

GeloRevoice – poruka

Pričajte! Pevajte! Smejte se! Na sav glas! GeloRevoice je uvek uz vas!

Savet za zdrav glas: 

Izbegavati pušenje, smanjiti unos pića koja sadrže alkohol i kofein.  Dnevno popiti 6-8 čaša vode i povećati unos vitamina. Neophodno je obezbediti dovoljna sna i odmoriti glas.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ