Praznični Bazar     30.12.2023.

Kada ljubav prema deci i ručni rad prerastu u MALO CARSTVO – Bimbilimbići je svet gde je sve moguće i možete pronaći NAJLEPŠE poklone za najmlađe

Dijana Gmijović sa svojom porodicom rešila je da napravi sopstveni mali brend, jer su ljudi i onako počeli da ih prepoznaju kao BIMBILIMBIĆI.

Kako je za njih na početku to bila igra u kojoj su učestvovala i deca, bilo je jako zabavno. Deca su rasla, a Dijana je rešila da im da primer da od onoga što vole mogu i da žive i tako su se našli na ovom preduzetničkom putu – jedna mama i dva mala buduća preduzetnika.

Dijana

Dijana je imala još jedan od motiva, a to je da se kod dece razvije svest o cirkularnoj ekonomiji i očuvanju prirode. Tako je donela odluku da u njihovoj radionici uglavnom koriste tekstilni otpad od drugih brendova i na taj način doprinesu očuvanju prirode.

Još jedan zadatak je da nauči decu da stvari popravljaju i da uvek iskoriste da kreiraju nešto novo od starog. Tako da na lokalu imaju akciju da deca donose svoje polomljene šnalice, rajfove i slično gde ih u radnji “OŽIVE” i daju im novi ŽIVOT… I to decu jako raduje i rado donose svoje stvari na popravku ili zamenu “STARO ZA NOVO”.

Pored truda da ožive stare predmete i zanate, Bimbilići ne zaboravljaju da živimo u digitalnom dobu pa uče da se prilagođavaju i spajaju tradiciju i AI tehnologiju, tako da je u njihovom svetu ta nezamisliva pojava  vrlo  REALNA.

Ako vas zanima šta to sve oni prave ili da nešto kupite, obavezno kliknite link ispod.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ