LICE     30.06.2017.

Kada početi sa anti-age negom?

Često se susrećemo sa pitanjima devojaka u 30-im godinama “Kada početi sa prvom anti-age kremom?” Odgovor bi bio “Započnite odmah jer se sa upotrebom  anti-age kreme protiv prvih zankova starenja kreće već u 20-im godinama, a optimalno oko 25-te godine”.

Nažalost, iskustva pokazuju da žene najčešće počinju sa anti-age negom onda kada bore na njihovom licu postanu vidljive, te se odlučuju na mnogo invazivnije metode poput laserskih korekcija, hirurških operacija, odnosno započinju da razmišljaju o liftingu kože uz pomoć ‘’noža’’.

Kako je naše lice ‘’podloga’’ za iskazivanje emocija, kako u vidu smeha, plača, mrštenja, logičan sled je da su upravo ti prvi znakovi starenja uzrokovani mimičkim pokretima. Kako je koža sve do negde 25.godine fleksibilna po pitanju mimike, tek nakon tog perioda svaki osećaj iskazan na licu ostavlja mali trag koji vremenom postaje sve uočljiviji.

Ono čega možda nismo ni svesni u mladosti, pa i kasnije, jeste da upravo način života ostavlja tragove na koži.

Nedovoljno sna, loša ishrana, pušenje, neadekvatna fizička aktivnost ostavljaju tragove na koži. Ono na šta ne možemo uticati, ali možemo sprečiti njegov uticaj jeste svakako oksidativni stres nastao pod uticajem slobodnih radikala kao jednih od glavnih uzročnika prevremenog starenja kože. Međutim, nekada ulogu ima i genetika. Ljudi svetlije puti i svetlijih očiju doživljavaju promene na koži mnogo lakše u odnosu na tamnopute.

Kako uočavamo prve znakove starenja?

Prvi znaci starenjapredstavljaju sitne linije oko očiju i usana. Pored njih, kao sledeći znak možemo uočiti depigmentaciju kože kao znak usporene ćelijske regeneracije. Jedan od glavnih uzroka starenja najvećeg ljudskog organa pored oskidativnog stresa jeste i dehidratacija kože. Javljaju se sitne uočljive horizontalne linije (bore) koje ukoliko se adekvatno ne leče postaju prave, duboke, izražajne bore koje je potrebno adekvatno negovati.

Moja prva anti-age nega

RAJSKA NEGA PROTIV PRVIH ZNAKOVA STARENJA

Inovativna formula čarobne NUXE Nirvanesque® Kreme protiv prvih znakova starenja zahvaljujući ekstraktu cveta božura i modrog lotusa, semenkama maka i korenu belog sleza sprečava nastanak prvih bora. Lagana tekstura obogaćena uljem muškatne ruže sadrži hidratantno delovanje, kao i delovanje protiv bora. Koža je trenutno hidrirana i oslobođena stresa, a crte lica postaju svakim danom sve zaglađenije.

 

Kako negovati kožu u predelu oko očiju?

Oči kao ogledalo duše, jedan su od prvih znakova raspoloženja kod čoveka. Pokazuju sreću i tugu, a vrlo često i umor i nedostatak sna. S obzirom da očni mišić dnevno pređe čak 80 km, i napravi preko 15 000 treptaja u minuti, shvatamo da je regiji oko oka potrebna posebna nega te da nije preporučljivo tretirati je kremama koje su namenjene nezi ostatka lica. Kako je koža oko očiju jako tanka nega mora biti adekvatna, kako bi se podočnjaci i bore na pravilan način tretirali.

Na kraju, shvatamo zašto je i koliko važno na vreme krenuti sa anti-age negom te pomoći koži da se izbori sa lošim spoljašnjim, ali i genetskim uslovima uz adekvatnu negu. I ukoliko govorimo o prirodnoj kozmetici koja se u mnogome razlikuje od sintetičke, naša koža se nikada ne može zasititi, te nije potrebno menjati omiljenu prirodnu anti-age negu.

Anti-age tretman za blistav i svež pogled

Nuxellence® Zone Regard novi je proizvod iz Nuxellence porodice. Kombinujući3 cveta (pasifloru, anchusu i mak) koji deluju duboko u ćelijama kože kako bi pomogli koži da održi optimalan nivo energije Labratorija NUXE je stvorila sasvim novo inovativno rešenje za podmlađenu kožu oko očiju. Prirodna hijaluronskakiselina zadržava vlažnost u koži kako bi joj pružila hidrataciju i vratila punoću, dok aktivne baze biljnog kompleksa za područje oko očiju bore se protiv gubitka tonusa i deluju na smanjenje tamnih krugova podočnjaka.

Za zaglađene bore i osvetljenu kožu u predelu oka.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ