KOSA     12.04.2021.

Kako da na prirodan način posvetlite kosu

Sve više žena želi da prestane da koristi kojekakve farbe i hemikalije za kosu. Čeznu za svojom prirodnom bojom, ili pak za nesto svetlijom od svoje. Postoje razna iskustva i saveti kako postići svetliju nijansu kose. Ali uvek su najbolji i ne štete kosu oni prirodni. Mi vam zato donosimo savet kako da na prirodan način posvetlite kosu.

Pogledajte par načina za posvetljivanje, sigurni smo da će vam zagolicati želju da i same probate.

Med– hidrira vlasi i pomaže u posvetljivanju kose. Pošto je veoma lepljiv i teško bi se oprao sa kose, preporučuje se da se pomeša sa malo sirćeta ili mlake vode. Nanesite ga ravnomerno na celu kosu, ili delove koje želite da posvetlite. Zatim, stavite kapu za kupanje ili najlonsku kesu preko. Možete to odraditi preko dana, kada ste kod kuće ili tokom noći.

Limun-pun citrusne kiseline, idealan za posvetljivanje vlasi. Ovo je inače jedna od najdelotvornijih metoda. Izmešajte šoljicu limunovog soka sa čevrtinom šoljice tople vode. Možete same birati načine nanošenja. Ali, najbolje je sipati u bocu sa raspršivačem. Idealno bi bilo da posle toga uhvatite i poneki zrak sunca, radi bržeg rezultata.

Cimet– ne samo da ce vam posvetliti kosu, već će vas spasiti od narandžastog odsjaja. Na vlažnu kosu, posle nanošenja regeneratora, naneti cimet i politi mlakom vodom. Zatim nežnim pokretima utrljati i staviti kapu za kupanje ili najlon kesu preko. Ostavite na glavi koliko god želite. Možete ponavljati postupak koliko god vama odgovara, jer ne šteti kosi.

Kamilica– sigurni smo da je svima dostupna kao i sve ostalo, a veoma je zdrava za očuvanje vlasi, naravno i posvetljivanje. Skuvajte što jači čaj od kamilice, i pustite da se ohladi. Zatim nanesite na celu kosu, ili pak pramenove. Kako vi želite. Obavezno uhvatite zrak sunca, jer verujem da želite efekat što pre da vidite.

Vitamin C-koristi se u kombinaciji sa nekim blažim šamponom. Pomešajte 2-3 kašičice praha sa šamponom, utrljajte i držite nekih sat vremena. Zatim isperite. Nanesite balsam ili masku, u zavisnosti šta korisite.

Ako imate želju da posvetlite kosu ili pak poneki pramen, uvereni smo da će svaka od vas naći način, od datih, koji njoj odgovara. Samo, morate imati na umu, da bi bilo šta imalo efekta, morate postupak ponavljati više puta. Sa srećom!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ