VESTI     02.10.2020.

Kako da prebolite gubitak voljene osobe?

Gubitak voljene osobe je jedna od najvećih boli i sigurno najteži trenutak u životu. Koliko god vremena da prođe nikada se ne preboli u potpunosti. Posebno ako ste za tu osobu bili izuzetno vezani i bliski, biće vam još teže. Svako drugačije doživi gubitak, drugačije reaguje i drugačije podnosi. Ne postoji poseban savet kako da prebolite gubitak voljene osobe, ali jedno je sigurno, morate nastaviti dalje!

Nikada niste potpuno spremni

Koliko god godina imali, kakva god situacija bila, kakve god okolnosti, jednostavno nikada niste spremni na gubitak. U tom momentu vam se može činiti da biste lakše podneli da se to kasnije dogodilo, ali to nije tačno. Niko nikada na to nije spreman.

Morate se pomiriti sa tim

Nemate puno opcija. Jednostavno se morate pomiriti sa tim što se dogodilo pre ili kasnije. Što pre shvatite da je to moralo da se dogodi to će vam biti lakše. Kako god da se osećate i koliko god vam bilo teško vi tu osobu ne možete da vratite. Desilo se to što se desilo i nema nazad, morate to prihvatiti.

Život mora da se nastavi

Kada se pomirite sa situacijom, morate da znate da život mora da se nastavi. Sve nastavlja da postoji i da funkcioniše. Vi morate dalje sa svojim životom. Sasvim je normalno i razumljivo da nemate volju ni za čim, ali povlačenje u sebe vam ništa dobro neće doneti. Morate nastaviti dalje i gledati samo napred.

Nađite nešto što vam odvlači pažnju

Pronađite nešto, bilo šta, što će vam odvući pažnju i što će vas okupirati. ne treba samo da ležite, plačete i tugujete. Morate pronaći razlog da ustanete iz kreveta i bavite se nekim hobijem koji aće vam skrenuti misli.

Posvetite se porodici i prijateljima

Svima je teško, ali sada imate samo jedni druge. Provodite vreme zajedno i budite jedni drugima podrška

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ