MODNE VESTI     19.01.2017.

Kako da produžite vek trajanja svilenim čarapama

U hladnijim, zimskim danima obično se sve dame vraćaju svom moćnom savezniku – svilenim čarapama. Svilene čarape su odavno poznate kao ženski alat za savršen izgled nogu. U ženskim krugovima postale su popularne kao idealno sredstvo za prikrivanje raznih nedostataka kao što su flekice i celulit, ali i postizanja idealne boje kože i stvaranja vizuelnog efekta zategnutih mišića na nogama, koji tako postaju izraženiji.

Prvi put su se pojavile u Americi 1940. godine i za veoma kratko vreme postale omiljeni odevni detalj među damama. Danas postoji veliki broj proizvođača svilenih čarapa, ali i veliki broj modela, koji se mogu kombinovati za najrazličitije prilike.

Ono što ipak zadaje muku svakoj ženi je njihov vek trajanja. Verovatno se svaka dama, bar jednom, našla u neugodnoj situaciji da “zakači” čarapu. U tom slučaju kao prva pomoć dobrodošli su sprej za učvršćivanje kose ili bezbojni lak za nokte, koje možemo naneti na oštećeni deo čarape kako bismo zaustavil process paranja. Međutim, ovo nije idealno rešenje, jer jednom zakačena čarapa gubi upotrebnu vrednost.

Ljubitelji svilenih čarapa pronašli su trik, kako da sačuvate svoj omiljeni par svilenih čarapa.

Trik: Nove čarape pokvasite vodom, zatim ih stavite u zamrzivač da odstoje jednu noć. Kada ih izvadite iz zamrzivača, sačekajte da se odmrznu i osuše prirodnim putem i spremne su za nošenje.

Šta postižete ovim trikom? Svilene čarape se prave od jako tankih materijala (konca): najlona i likre. Primenom izloženog trika, konac koji je inače mekane i nežne strukture ojačava, a vlakna postaju čvršća i otpornija na oštećenje i habanje.

Savet za kupovinu: Fleksibilnost čarape zavisi od proporcionalne upotrebe dva sastava: najlona i likre. Uvek birajte čarape koje imaju 20 – 50 % likre u svom sastavu, jer one zadovoljavaju kriterijum idealne fleksibilnosti.

Izvori fotografija: bayanelbise, ensartekstil

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ