LICE     20.09.2019.

Kako da svakog jutra izgledate sveže i odmorno?

Rano ustajanje mnogima predstavlja problem. Pogotovu ako ste prethodne noći loše spavali ili ste zaspali nekoliko sati pre zore. Ujutru će vas verovatno na licu sačekati poneki znak umora, poput podočnjaka i ispijenog, umornog izgleda. Zato je bitno da osmislite jutarnju rutinu koja će vam pomoći da taj problem lakše rešite, a ujutru izgledate sveže i naspavano, iako to možda niste.

Sve počinje veče pre

Ono što pre svega treba da znate – jutarnja rutina kreće uveče! Važno je da veče pre ne jedete suviše tešku i kaloričnu hranu kako vam lice ne bi izgledalo umorno i natečeno. Zato je bolje da vaša večera bude lagana, poput salate ili tunjevine.

Druga važna stvar je hidratacija spolja i iznutra. Važno je da pijete što više vode, a isto tako i da koristite proizvode koji će dovoljno hidrirati vašu kožu. Detaljno čišćenje lica, hidrantna krema i serum pre spavanja sigurno će doprineti da vam koža izgleda sveže kada se probudite.

Spavajte s maskom na očima. Tako ćete sprečiti gužvanje kože oko očiju, a ujutru će vam taj predeo koji je najosetljiviji izgledati sveže, bez tamnih kolutova i podočnjaka. Ukoliko to ipak ne reši problem podočnjaka, umivanje hladnom vodom ujutru će smanjiti nadutost, a masaža lica kockicom leda će dodatno pomoći.

Odgovarajuće nijanse šminke na licu

Korektor u pravoj nijansi će osigurati da izgledate sveže i odmorno. On će vam pomoći da prikrijete sve nesavršenosti na koži, poput fleke od sunca ili bubuljice. Takođe su bitne i boje koje koristite na očima. Tamna šminka prepodne nije najbolji izbor, to sačuvajte za večernje prilike. Crne i sive senke će učiniti da ceo look bude tmuran, a to ne želite. Ujutru se poslužite svetlijim bojama zahvaljujući kojima ćete izgledati zdravo i sveže. Blago rumenilo i malo hajlajtera će doći kao šlag na tortu.

Naravno, treba pre svega obratiti pažnju na stvari koje dugoročno utiču na izgled vaše kože – zdrava ishrana, dovoljno tečnosti, obavezno skidanje šminke svake večeri i pravilna nega. Ukoliko se sve te stavke ispoštuju, primenom navedenih saveta svakog jutra ćete izgledati sveže i odmorno!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ