VESTI     21.09.2019.

Kako da započnete dan sa osmehom?

Nov je dan. Nemojmo ga shvatati olako, već prihvatimo ga sa osmehom. Iskoristimo ga u celosti, imajmo pozitivan stav i očekujmo samo lepe stvari da nam se dese.

Svima nam je dobro poznata izreka, „Po jutru se dan poznaje“ i zaista jeste tako. Jutro je najlepši deo dana, ceo svet se budi, neko trči na posao, neko u parku, neko za decom na putu do škole. Zbog toga je važno da to vreme od buđenja do izlaska iz kuće provedete na pravi način i vaš dan može biti fantastičan.

Na koji način da započnete dan sa najvećim osmehom?

1. Budite zahvalni

Znam da zvuči kao fraza, ali zaista se osvrnite na sve pozitivne stvari u životu koje imate – porodicu, prijatelje, lična dostignuća, snove… Posao i materijalne stvari ostavite po strani. Zdravlje vaše porodice i blagostanje uma su najbitniji, negujte ih i budite zahvalni na tome svaki dan.

2. Započnite dan sa „volim te“

Recite svojim ukućanima koliko ih volite dok ih budite za posao/školu/vrtić. Pošaljite im poruku ili ih pozovite telefonom ukoliko nisu trenutno sa vama.

3. Nađite vreme za stvari koje volite

Ukoliko vas pokreće neka nova pesma ili volite da pevate, crtate, čitate, nađite par minuta za „hobije“ pre trke sa redovnim obavezama. Dok se tuširate, perete zube ili spremate doručak za ukućane možete da pustite neku pesmu, đuskate ili recimo slušate neki online kurs, podcast.

4. Stavite sve svoje obaveze na papir

Ukoliko napravite listu svih obaveza koje imate za taj dan, započećete dan sa manje stresa. Neko voli da počne sa „velikim“ obavezama odmah, neko da obavi što manje „sitnih“. Uradite onako kako mislite da će najbolje biti za vas. Recimo, sve taskove za koje vam je potrebno do 5 minuta, možete da uradite odmah.

5. Izgledajte lepo i budite zadovoljni sobom

Spoljašni izgled nije nešto što bi trebalo da nas determiniše, ali svakako može da nas pokreće. Obucite svoju omiljenu haljinu ili bluzu, stavite komad nakita koji ima sentimentalnu vrednost za vas, našminkajte se ili samo stavite malo ruža na usne u vašoj omiljenoj boji i dan će već dobiti drugi ton.

I ono najbitnije, uvek zadržite pozitivan stav. Pozitivne misli privlače pozitivne vibracije. Ne dozvolite da vas prepreke na putu obeshrabre, već nađite način da ih prevaziđete. Ne gubite nadu ukoliko stvari trenutno nisu u poretku u kom ih želite. Naporan rad i trud se uvek isplate.

Probudite se sa osmehom, jer nikad ne znate šta dan nosi sa sobom. Možda je ovo dan kada ćete čuti lepe vesti, dobiti unapređenje, kada će vas dete obradovati uspehom u školi, možda ćete shvatiti da ste izgubili na kilaži… Mogućnosti su bekonačne… Zato vam želim dobro jutro uz najveći osmeh! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ