KOSA     12.03.2020.

Kako izabrati najbolji fen za feniranje kod kuće?

Rešili ste da savladate tehniku feniranja kod kuće i da postanete sam svoj frizer –bravo na hrabrosti i želji! Osim što ćete naučiti nešto novo i veoma potrebno svim damama, uštedećete i novac. Kako biste uspešno savladale tehniku feniranja, neophodno je da izaberete dobar fen, koji će vam dosta olakšati proceduru, a mi sa vama delimo nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju prilikom njegove kupovine.

fen

Dobar fen vam može omogućiti:

  • uštedu vremena prilikom feniranja;
  • manja oštećenja kose;
  • dugotrajnu frizuru.

Od različite teksture, debljine i dužine kose zavisi i odabir ovog proizvoda, kao i svih potrebnih dodataka uz njega.

Jačina fena

Na svakom fenu je istaknuto koliko W ima. Veća brojka ukazuje na to da fen ima moćnijielement grejanja, jači motor kojim se stvara potrebna količina vazduha.

Grejni element unutar fena je ono što pravi ključnu razliku između njih. Keramički grejni element sadrže većina fenova, jer on omogućava infracrvenu toplotu, koja je manje štetna za kosu, u odnosu na grejne elemente od metala. Fenovi koji imaju grejni element od titana mogu da postignu višu temperaturu.

Podešavanje temperature

Proverite, takođe, da li na fenu možete da podešavate visinu temperature i brzine, što je izuzetno važno, kako biste sačuvali svoju kosu od dodatnog oštećenja!

Dame sa tankom kosom moraju posebno da vode računa o visini temperature, kako ne bi oštetile dodatno svoju kosu!

fen
Young funny attractive blond woman with long beautiful hair fooling around, holding black hairdryer and blowing on it like on imaginary gun after shooting, studio, isolated on white background

Dužina kabla

Duzina kabla može biti i preko 4m, što uglavnom imaju profesonalni fenovi. Ali, vi obratite pažnju na vašu odgovarajuću dužinu, kako biste nesmetano mogli da ga koristite kod svoje kuće.

Dodaci

Proverite da li fen ima dodatke za feniranje, što je veoma važno i korisno, ukoliko ste odlučili da to radite kod kuće. Pored toga možete dobiti difuzor, češljiće itd.

Pravljenje velike buke

Kako feniranje ne možete baš završiti za pet minuta, izuzetno je bitno da fen ne pravi ogromnu buku, što može učiniti ceo proces napornijim i neprijatnijim.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ