PREDUZETNICI     18.08.2020.

Kako nastaje gnezdo za bebe i koje sve ima benefite saznali smo od Jelene Ćetojević

Sve traženiji proizvod za bebe, gnezdo proizvodi se u više dezena, ali i na razne načine. Postojale su diskusije koliko je zapravo zdravo za najmlađe, bezbedno i da li uopšte i ima neke koristi od istog.

Jelena Ćetojević je mama troje dece, ali i preduzetnica koja osim što proizvodi bebi gnezda za svoj brend Baby textile, takođe pravi i mnoge druge korisne i slatke proizvode za nama najbitnije malce. Pitali smo Jelenu o gnezdu, ali i daljim planovima kada je njen brend u pitanju.

  1. Kako nastaje gnezdo za bebe?

Gnezdo nastaje pre svega sa puno ljubavi. Danas je na tržištu jako puno istih, ali naše je drugačije. Šablon za izradu je ključna stvar, njega sam sama modelovala jer sam kroz školovanje imala i taj predmet. Po struci sam diplomirani strukovni dizajner. Gnezdo ima dva sloja platna i porub koji može imati karner. Podloga na kojoj beba leži se prošiva na određenim mestima i nastaje raj za oči majke i leđa bebe. Mame biraju sve, od mašna poruba i ostalih detalja. Ako nisu sigurne kako bi to izgledalo kao spoj, ja rado odem u radionicu i fotografišem isti.

2. Koji su benefiti gnezda za bebe?

Benefita ima mnogo. Lako je prenosivo, iz prostorije u prostoriju, npr.beba spava, a vi želite da ručate i da vam bude na oku jer imate starije dete koje obožava da pipka mlađe lako možete rešiti sa gnezdom. Takođe, u gnezdu je beba ušuškana sa svih strana, pa se nagoveštava da u najranijem periodu oponaša i osećaj ušuškanosti u materici. Bebe i lepše spavaju u njemu, a možete i bebu staviti u krevet između mame i tate bez bojazni da je možete povrediti.

3. Osim gnezda pravite mnoge slatke proizvode poput jastučića sa ušima. Da li planirate i neke novitete?

Proizvoda za bebe ima dosta. Ogradice, pokrivači, jastuk u obliku srca sa mekanim ušima, kao i u obliku zeca, podloge za kolica i auto sedišta, posteljine za single i double krevete. Sve pravimo po meri vaših dušeka i jastuka. Trudim se uvek da proširim asortiman, a jedan od noviteta je pletenica.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ