KOSA     23.09.2016.

Kako odložiti farbanje kose?

Kosa je oličenje ženske lepote i veoma je važno da se na pravi način brinete o njoj. Poseta frizeru na svake četiri nedelje je obavezna, jer nam koren kose ne dozvoljava da se opustimo. Kada je farbanje kose u pitanju jako je važno prepustiti se rukama profesionalaca – oni to znaju najbolje!

Čuveni ombre se činio kao apsolutni hit, ali ovaj look odlazi u zaborav.

Kako bi vam kosa delovala prirodnije, a naknadno farbanje možete odložiti na duže, svetski stručnjaci savetuju  tzv. babylights , proces farbanja tokom kog se integriše prirodna boja , koristi se klasična tehnika folijama gde se umotavaju tanki pramenovi,  podrazumeva veoma fine i svetle pramenčiće koji izgledaju kao da su posvetleli na suncu.

Pogodna tehnika je i tzv.  balayage, tehnika koja je zasenila ombre, od koje se razlikuje po tome što daje prirodniji, sofisticiraniji krajnji ishod. Pramenovi se prave ravnomernim potezima od korena kose do vrha pramena kako bi prelaz izmedju prirodne boje kose i boje pramenova bio što prirodniji. Pri korenu kose boja se nanosi u tankom sloju a na vrhovima u gustom i daje izgled prirodnog posvetljenja.

1

Izrast možete prikriti i proizvodima kao što su sprejevi, puderi u boji, hemijska sredstva za posvetjivanje, kolor šamponi.  Treba voditi računa o tome da se na suncu sve vidi, i da će na dnevnoj svetlosti loše prikriven koren biti veoma upadljiv, zato je bitno izabrati odgovarajuću nijansu.

Kada je tanka kosa u pitanju treba birati šampone za volumen, jer kod takve kose masna koža glave  još jače će istaći razlike u boji.

Savetuje se i često menjanje razdeljka, vezivanje kose u rep ili neuredna pundja pre nego strogo zalizani look sa preciznim razdeljkom.

Kosa je najlepši ukras žene, i pre svega joj je neophodna nega, a raznim proizvodima, trikovima i tehnikama farbanja moguće je odlaganje istog.

2

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ