TELO     09.08.2019.

Kako preživeti “one dane”?

Oni dani” u mesecu nisu baš prijatni za žene, ali su neizbežni i moramo naći način da ih prebrodimo. Grčevi u stomaku, glavobolja, bol u leđima, mučnine – tegobe se razlikuju od žene do žene i mogu biti zaista nepodnošljive. Za vas imamo nekoliko trikova da lakše preživite menstruaciju!

Udobnost na prvom mestu!

Opredelite se za udobnu garderobu. Izbegavajte uske farmerice, već obucite široku trenerku i duks u kom će vam biti udobno. Pronađite uloške ili tampone koji vam odgovaraju. Bitno je da budu od odgovarajućih materijala i da vam ne stvaraju nelagodu i neudobnost. Izaberite one koji će vam obezbediti sigurnost i udobnost.

Pravilna ishrana!

Tokom menstruacije normalna stvar je i nadutost. Kako ona ne bi bila preterana veoma je važno da se pravilno hranite. Izbegavajte tešku, masnu i previše začinjenu hranu, a više konzumirajte sveže voće i povrće.

Pijte čajeve!

Topao čaj će sigurno primiriti stomak i pomoći da se osećate bolje. Kamilica ili đumbir su odličan izbor!

Obavezno nabavite termos koji ćete prisloniti na stomak ukoliko imate bolove. Toplota će sigurno pomoći da se grčevi smire. Ukoliko imate veoma jake bolove uzmite tabletu, međutim tek nakon konsultacije sa lekarom!

Fizička aktivnost

Tokom onih dana sigurno ni ne razmišljate o treningu, ali to bi vam sigurno pomoglo. Umesto da ceo dan preležite u krevetu, izađite i prošetajte. Ukoliko ne možete da radite zahtevnije vežbe ili da trčite, i lagana šetnja će biti od pomoći.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ