BRAK     17.09.2020.

Kako preživeti razvod braka i šta posle?

Razvod braka je jedan od uglavnom najtežih perioda i podrazumeva pitanje kako ga preživeti. Iako jeste težak i bolan, razvod se mora prihvatiti. Mladi se sada teže odlučuju za brak, a i kada se odluče, brak se nakon određenog vremena okončava. Šta je glavni razlog za razvod braka, kako ga preživeti i šta posle?

Zašto dolazi do razvoda?

Pored najčešćih razloga za razvod, poput prevarenasiljafinansijskih problema, prestanka ljubavi, postoji ih još mnogo.

Parovi često nemaju dobru komunikaciju, ne razgovaraju dovoljno i ne razgovaraju o svemu. Druga bitna stvar je nerazumevanje i izbegavanje kompromisa. Za brak je važan kompromis i slaganje, a parovi često nemaju ikakvu želju za dogovorom.

Nedostatak ljubavi, intimnosti, emocija prema partneru takođe su vodeći razlozi. Prebrz ulazak u brak, a nespremnost za isti i brzo odustajanje. 

Kako preživeti razvod braka?

Pre svega, nemojte patiti. Jasno je da je to izuzetno težak i bolan period, ali što ga pre prebolite, to bolje za vas. Suočite se sa istinom što pre i prihvatite novonastalu situaciju. Desilo se to što se desilo, i sada morate da nastavite dalje. Patnja i depresija vam ništa dobro neće doneti, samo će vam biti gore.

Iskoristite to kao lekciju, kako biste znali šta u drugom partnerskom odnosu ne treba da radite. Nemojte odmah srljati u novu vezu ili brak. Sačekajte da prođe neko vreme, pa se tek kasnije odlučite za novu ljubav.

Šta posle razvoda?

To je savršena prilika da se posvetite sebi. Posvetite se onome za šta do sada niste imali vremena, čitajte, izlazite, posvetite se svojoj ishrani i treniranju, nezi i sređivanju. Posvetite se prijateljima i porodici. Radite sve ono što godinama niste i istinski uživajte u tome. Postoji toliko mnogo stvari kojima se možete baviti, da ćete shvatiti da vam patnja samo oduzima vreme.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ