JollyWoman blog     07.07.2022.

KAKO SAM SMANJILA ŽELJU ZA SLATKIŠIMA! Iskustvo sa skidanjem neželjenih kilograma BEZ DIJETE, na potpuno zdrav način

Da li i ti pripadaš onima koji ne mogu da zamisle dan bez slatkiša? Iako znaš da nisu zdravi, i da definitivno loše utiču na tvoju liniju, ipak ne možeš da im odoliš? Ako je tako na pravom si mestu jer ću u nastavku objasniti na koji način možeš smanjiti želju za šećerom i kako je to baš meni pošlo za rukom.

Potreba za šećerom je veoma česta, naročito kod žena, i najčešće se teško kontroliše. Od malena smo „navučeni“ na šećer. Ako se nešto slavi, slatkiši se podrazumevaju, ako hoćeš da častiš opet su slatkiši obavezni, ako želiš da nagradiš ili uceniš dete da pojede svoj obrok obećaćeš mu čokoladu, zar ne?

Sručnjaci upozoravaju da, sudeći po istraživanjima, unošenje šećera pogoduje mnogim bolestima modernog doba poput dijabetesa, bolesti srca i određenih vrsta karcinoma.

Zašto imamo potrebu za šećerom?

Postoji mnogo razloga zbog kojih ne možemo odoleti slatkišima. „Slatko je prvi ukus koji ljudi vole od rođenja“, kaže Christine Gerbstadt, MD, RD, dijetetičarka i američka dietetička asocijacija (ADA). Ugljeni hidrati stimulišu oslobađanje dobrog hemoglobina serotonina u mozgu. Šećer je ugljeni hidrat, ali ugljeni hidrati dolaze i u drugim oblicima, kao što su cela zrna, voće i povrće. Ukus šećera takođe oslobađa endorfine koji nas smiruju i opuštaju., piše na sajtu Zdravo i korisno.

1. Konzumiranje šećera dovodi do uspona i padova energije

Ako tvoja ideja da se nosiš sa stresom uključuje kanticu omiljenog sladoleda ili da pojedeš celu čokoladu za pola sata, postoji dobra šansa da ne znaš tačno šta šećer zaista predstavlja i koliko je štetan.

Postoji značajan deo populacije koji plaća veliku cenu zbog konzumiranja previše slatkiša. Kada jedeš velike količine obrađenog šećera, to može pokrenuti osećaj brige, razdražljivosti i tuge, što može biti dvostruki udarac ako patiš od depresije ili anksioznosti.

Zašto šećer izaziva takve probleme?

Nakon što pojedeš previše šećera, telo oslobađa insulin kako bi apsorbovao višak glukoze u krvotoku i stabilizovao nivo šećera u krvi.
Iako ti se čini da ti daje energiju, šećer u stvari čini telo umornim. Ova “vrteška” uspona i padova usled konzumiranja šećera može te učiniti nervoznim, razdražljivim i iscrpljenim. Ako patiš od anksioznosti ili depresije, šećer može samo pogoršati stanje.

Želja za šećerom izmiče kontroli? Evo šta sam ja uradila, a MOŽEŠ I TI

Samo zato što prestaješ sa konzumiranjem prerađenog šećera ne znači da se moraš odreći užitka u hrani sa slatkim ukusom. Namirnice koje je preporučljivo da uzimaš da zadovoljiš svoju želju za slatkišima su : med, voće, kokosovo ili bademovo mleko, kakao, sladak krompir, cimet i slične namirnice.

Šećer skoro uvek stvara, pored zavisnosti i efekat gojaznosti i višak kilograma. Ako izbacuješ šećer iz svoje ishrane, a istovremeno želiš da smršaš, u tome ti može pomoći sledeći prirodni preparat- Herbafast® lady kapsule .

Herbafast® lady kapsule sadrže posebno patentiranu kombinaciju probiotske kvasnice i snažnog antioksidansa (Saccharomyces boulardii + superoksid dismutaza (SOD)).

Kroz niz istraživanja i praksu potvrđeno je da Herbafast® lady kapsule napadaju gojaznost na ćelijskom nivou. Inovativna kombinacija sastojaka u ovom preparatu suzbija glad i žudnju za slatkišima i brzom hranom, istovremeno i smanjujući telesnu težinu.

Nakon tri dana konzumiranja ovih kapsula osetila sam promenu. Ne samo da nisam imala potrebu za slatkišima, već sam osetila i ogroman polet i energiju.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ