TELO     12.06.2019.

Kako smanjiti celulit u kućnim uslovima?

Kao ravnopravni neprijatelj većine žena, celulit nije tajna. Ima ga skoro svaka dama i često ume da poljulja samopouzdanje. Iako se vezuje za masne naslage, celulit se ne pojavljuje samo kod gojaznih ljudi. Naprotiv, i jako vitki ljudimogu ga imati.

Ali, potrebna je samo dobra volja i celulit može nestati. Jedna od ključnih stvari jeste, naravno, ishrana. Često zanemarimo činjenicu da namirnice koje unosimo svakodnevno, dovode do izgleda kakav ne želimo. Pokušajte da izbacite šećer i so. Najčešće zadržavaju vodu u organizam, što nije dobra stvar, ukoliko želite da se oslobodite celulita. Potrebno je unositi što više voća, povrća, vitamina i minerala.

Hidratacija je, takođe, veoma bitna stvar. Ona je neophodna za čitav organizam, preporučuje se da se popije 8 – 10 na dnevnom nivou.

Još jedna, ključna stvar, kod gubljenja celulita jeste vežbanje.

Postoje dosta vežbi koje možete raditi kod kuće. Osim što čine da se bolje osećate, zategnućete zadnjicu, noge i uz to izgubiti celulit.

Neke od vežbi koje možete raditi kod kuće, a delotvorne su:

• Čučnjevi

Osim običnih čučnjeva, radite polučučanj, čučanj sa iskorakom i čučanj sa stolicom.

• Vežbe za noge

Imitirajte vožnju bicikla na podu, naizmenično gurajte noge, bočno podižite noge i podižite već ispravljenje noge.Svaka od navedenih vežbi moguća je u kućnim uslovima. Organizujte svoje vreme i učinite uslugu svom telu. Ukoliko radite vežbe bez korigovanja ishrane, velika je mogućnost da neće biti promena na vašem telu, ili obrnuto.

Ukoliko se pridržavate svega navedenog, u zavisnosti od vašeg tela, prvi rezulati se mogu videti već posle mesec dana. Bitna je upornost i jaka volja, uz to, svakodnevna hidratacija tela.


Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ