LICE     11.09.2020.

Kako ukloniti bubuljice što pre?

Kako ukloniti bubuljice što pre je pitanje koje mnogi sebi u nekom momentu postave. Prvo morate razmišljati o razlogu nastanka da biste znali kako ukloniti bubuljice što pre. Čisto lice, bez ožiljaka od akni i bubuljica  je san svake devojke. Pored vašeg truda, umivanja, čišćenja i brige da lice ne dotaknete prljavima rukama, bubuljice su tu. Ljude posebno nervira kada im se bubuljice pojave pred neki važan momenat, na primer pred izlazak sa dečkom. Pa onda, kako ukloniti bubuljice?

Smatra se da na nastanak bubuljica pretežno utiče disbalans hormona, a da je za intenzitet i učestalost ove pojave odgovorna i genetika.

Hrana i piće

Verovatno je i vama nekada bila upućena rečenica ,,Ne jedi toliko čokolade, lice će ti biti užasno!”, pa se  brzo  uverite u to. Definitivno, punomasno mleko, soja, beli šećer i hleb od belog brašna su namirnice koje utiču na pojavu bubuljica. Zato, potrebno je da redukujete ishranu i da izbegavate brzu hranu, šećere, čokoladu. Kada je reč o čokoladi, pre svega mlečnoj, ona nanosi štetu. Sa druge strane, crna čokolada nije loš izbor. Alkohol je svakako štetan, ali u ovom kontekstu utiče na pojavu bubuljica.

Med uklanja bubuljice

Med sprečava razvoj infekcije i doprinosi bržem lečenju. Nanesete manju količinu na problematična mesta, ostavite da deluje par minuta, a zatim isperite vodom.

Vodena para

Kada kritične delove lice ,,naparite”,  otvarate pore. Tako se koža oslobađa nečistoća. Stavite 2 l vode da proključa, a onda dodate malo eteričnog ulja ili neko začinsko bilje. Podrazumeva se da ste šerpu skinuli sa šporeta, zatim stavite peškir preko glave i držite je iznad vode desetak minuta. Zatvorite oči i duboko dišite.

Beli luk

Beli luk je odličan za brzo uklanjanje bubuljica. Očistite luk i istrljajte delove na koži gde imate bubuljice, to ponovite par puta u toku dana.

Led za upaljene bubuljice

Led ima efekat hlađenja pa  pomaže da vam se koža smiri, odnosno ublažava crvenilo. Masirajte kožu kockicom leda, sa malim pauzama.

Koža se može vratiti uz minimalan napor u  normalno stanje.  Ne koristite sve pomenute tretmane odjednom, već izaberite onaj koji vama najviše odgovara. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ