SCENA     11.12.2016.

Kako zarađuju naše poznate blogerke?

Kako su blogerke danas sve popularnije i kako je sam blog postao popularan i kod nas, svedoci smo sve većeg broja devojaka koje žele da se bave ovim poslom.

Iz dana u dan raste broj istih, ali pitanje koje se postavlja je može li se živeti od bloga u Srbiji? Odgovore na ovo pitanje tražili smo od nekih naših poznatih blogerki.

Naime, nekim devojkama je ovo primaran posao, dok je drugim devojkama blog hobi i nešto čime se bave uz svoje primarno zanimanje.Verovali ili ne, u Srbiji može da se živi od bloga ukoliko ste sto posto posvećene istom. Ukoliko nemate vremena baš samo za blog i sve obaveze koje podrazumeva bavljenje istim, sasvim pristojno možete zaraditi od njega kao hobija.

 

Stvari su vam donekle jasne već, što se više posvetite – veće su šanse za saradnje i zaradu.

S tim se slažu i naše blogerke.

Tako na primer postoje devojke koje se blogom bave jer je to nešto što im se dopada, što predstavlja mesto gde mogu ispoljiti svoju kreativnost i slično. Saradnja se ostvaruje tako što određeni brendovi ili kompanije šalju ponude o dređenoj blogerki da napiše post o njima ili promoviše nešto njihovo.

To mogu biti brendovi koji se bave garderobom, obućom, kozmetikom, nakitom. Postove devojke objavljuju na instagram profilima ili blogovima i na taj način reklamiraju ono što im je dato.

Što se tiče zarade, to je različito.Svaki bloger ima svoju cenu i u odnosu na to naplaćuje blog. Međutim, sve zavisi od posećenosti bloga ali i same popularnosti istog. Jasno je da, što je blog popularniji, više se može naplatiti i zaraditi.

Isto tako, ne mora značiti da je svaki post koji blogerke objave sponzorisan.

S druge strane, postoje devojke kojima je ovo zanimanje primarno.Naime, naša blogerka AnastasijaĐurić (@anastasijastasha) je počela da zarađuje od bloga onog trenutka kada je ostavila svoj posao i posvetila se blogu kao poslu. Ona danas zarađuje od stvari koje prezentuje na svojim društvenim mrežama. Ističe da stvari sama bira i uklapa ih prema svom stilu i načinu života.

Kao što možete zaključiti i sami, popularnost ovog zanimanja raste iz dana u dan. Takođe, ovo podneblje postaje mesto gde možete ostvariti uspeh i zaraditi od uloženog. Svakako, na vama je da izaberete koliko ćete uložiti truda u sve to i koliko će vam se vratiti.

Kako god, ne zaboravite jedno, što više truda – više šanse za uspeh!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ