SAVETI     01.06.2020.

KARIJERA: Dve presudne stvari za uspeh u svakom poslu

Lep je osećaj kada radite posao koji volite, već tada ste na dobrom putu.  Ali, da biste uspeli u poslu, neophodno je da posedujete dve bitne stvari! Put koji je pred vama je često težak, to nikako nije razlog zbog kog bi trebalo da odustanete!  Kao deca često smo bili  i previše slobodni. Danas uspeh na bilo kom polju,  zahteva odricanje i pre svega disciplinu. Ipak, ako smo tada naučili da se ponašamo u skladu sa pravilima, onda nema razloga da nam sada, kada smo iskusniji,  posao ne uspe na naš zamišljeni način.

muskarac radi na racunaru u kancelariji

Disciplina je ključ uspeha na poslu!

Reč posao zvuči dovoljno ozbiljno. Disciplina je potrebna na bilo kom polju, ako zaista želimo da ostvarimo ono što smo naumili. Tako da prvi korak ka uspehu je da se okružite upravo ljudima koji su disciplinovani, koji uče, rade na sebi ili vredno traže posao. Zapravo,  svako tumači disciplinu na svoj način, od načina ponašanja do shvatanja da su to energični i motivisani ljudi.

CILJEVI

Posao je posebna sfera gde je ciljeve teže dostići nego na drugim poljima. Zato, osim što ćete se okružiti ljudima koji su disciplinovani, važno je da znate čemu težite, odnosno koji su vaši ciljevi.

ljudi se raduju zbog postignutog uspeha

Najbolje bi bilo da ciljeve zapisujete, kao i razloge zašto želite nešto da postignete. Razmotrite gde ste pogrešili, i naravno gde biste mogli da budete bolji.

KNJIGE

Da li knjiga može da promeni život? Ako ste neko ko voli da čita, ova stavka će vam se dopasti. Posao ne mora biti uvek dosadan i naporan, kao većini.  Postoje knjige koje vas mogu motivisati da nastavite da ,,idete ka promeni i uspehu“.

Jedna od takvih knjiga je  ,,Korak ispred svih“ Džona Maksvela.

Ispričaće vam da je stav sve što nam je potrebno, odnosno da je stav početak svih promena!

devojka drzi lap top u krilu i raduje se

Druga preporuka je za knjigu ,,Nema opravdanja“ Brajana Trejsija.

 Ona će vas naučiti da za uspeh nije važno da budete rođeni bogataš ili da posedujete neverovatne talente, jedino je važna samodisciplina.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ