MODNI TRENDOVI     02.03.2019.

KARO-DEZEN – trend koji ne prolazi

Ako za neki dezen možemo da tvrdimo da je obeležio svaku jesen, pa i jesen/zimu 2018./2019., to je sigurno ovaj iz našeg današnjeg naslova. Karo-dezen svakako ne smatramo sezonskim trendom, već jednim od najvećih i najzastupljenijih trendova u svetu mode.

Prva asocijacija svakako su moćna, ženska odela ovog dezena. Za promenu, umesto jednobojnih, možemo da prošetamo neobična odela, čak i van radnog mesta. Veliku popularnost svakako je karo-dezen doživeo u sezoni iza nas, a sve to ogleda se u velikoj zastupljenosti u gotovo svim modnim segmentima. Odeća, obuća, celokupan aksesoar, kaputi, pa čak i torbe u ovom dezenu našle su se u izlozima svih modernih radnji.

Blejzer ovog dezena uvek se smatrao univerzalnim komadom, koji nikada ne izlazi iz mode, već samo doživljava određene modifikacije. Ako smo ove jeseni investirali u karirani sako, probaćemo i da ga iskoristimo tokom predstojećih prolećnih dana. Možemo ga nositi uz sve, farmerke, šorts, suknje, jednobojnu haljinu ili kombinezon. A ono što će biti pun pogodak kad krene toplije vreme, jeste blejzer preko bele duge košulje, koja zapravo izgleda kao haljina. Za casual look, šorts, jednostavne patike i basic majica, sa kariranim sakoom preko neće proći nezapaženo. Takođe će vrlo lepo izgledati preko jednobojne crne haljine ili kombinezona u večernjim varijantama.

Uopšteno govoreći, karo-dezen pomalo se “ublažava” jednobojnim komadima i jednostavim krojevima. Međutim, u poslednje vreme moda je igra bez granica. Karo odevni predmeti kombinuju se sa drugim kariranim, rombovima, a sve to čak u istoj odevnoj kombinaciji. A u ekstremnim situacijama i sa potpuno drugačijim dezenima, npr. sa animal-printom, prugama i sl. Mi, ipak, nismo za toliko ekstremne kombinacije i preterivanje, te biramo da se držimo naših suptilnijih predloga. Jer ovaj dezen sam po sebi nosi modnu “jačinu”, tako da je jedan komad sasvim dovoljan. Koja god boja da bude u većini, karo-dezen će je uvek nadvladati.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ