LICE     31.01.2019.

Koja senka odgovara boji Vaših očiju?


Senke postoje da bi se sa njima eksperimentisalo. Boju senke biramo u zavisnosti od prilike, garderobe.. A da li znate koja senka se slaže uz boju Vaših ociju? 

• Zelena boja očiju
Za zelenu boju očiju, preporučuju se ljubičasti tonovi, različitih nijansi (šljiva, lavanda, lila…). Neutralni braon tonovi, tamnije nijasne crvene, kao i siva, odnosno srebrnasta boja. Takođe, oči će izgledati izražajnije ukoliko koristite bakarnu ili zlatnu boju. Toplije nijanse svakako mnogo lepše izgledaju uz zelenu boju očiju, od hladnijih. 

• Plava boja očiju 
Plava je boja očiju koja i bez šminke privlači pažnju, zato je šminka tu da ih na najlepši način naglasi u punom sjaju. 
Šminkanje plavih očiju nije toliko lako kako se čini. Preporučuju se nežnije nijanse, poput roze boje, braon, narandžaste, bež..Sedef doprinosi toplini senke, uz nijasne braon i bakarne. 

Smokey eyes je za odličan, jer boja očiju potpuno dolazi do izražaja. Izbegavati plave senke, bez crnih dodataka, jer onda oči ne dolaze do izražaja, već se stapaju sa senkom. Takođe, zelena senka nije najbolji izbor. Kontrast je najbitniji. 

• Braon boja očiju
Uz braon oči ide dosta boja i tonova. Retko kad možete pogrešiti, jer su stvorene za eksperimentisanje. Mada, nepogrešivo će se uklopiti nijanse zelene, sive, ljubičaste, braon i žućkaste nijanse.. Takođe, jako lepo izgledaju u pomešanim bojama roze i tamnije nijanse. Sve srebrne nijanse u kombinaciji sa belim tonovima. Kao i neizostavna, plava senka. Bilo da je u kombinaciji sa belom ili ne, ostavlja pozitivan utisak.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ