LICE     22.05.2019.

Koji je vaš tip kože lica?

Nega kože lica je jedna od stvari koje su najbitnije za ženu. Kako bi ona bila adekvatna i prilagođena vama, ono što, pre svega, treba da uradite jeste da odredite svoj tip kože! Uz nekoliko smernica i karakteristika različitih tipova kože, lako ćete saznati kom tipu pripadate, a onda možete, u skladu sa tim, pravilno negovati svoje lice!

Postoji više različitih tipova kože, kao što su suva, masna, kombinovana, normalna. Kako biste  odredili svoj, osnovna stvar je da posmatrate i detaljno upoznate svoju kožu. Posmatrajte i pratite ponašanje i potrebe svoje kože duže vreme, kako biste saznali šta je ono što joj je potrebno, a šta joj šteti. Svaki tip ima različite odlike i svaki zahteva različitu negu.

Suv tip kože

Ukoliko je vaša koža suvlja, slabo se  masti i sklona je pojavi bora – vaša koža je po tipu suva. Suvu kožu karakterišu jedva vidljive pore, perutanje oko nosa, usana i između obrva, sitne horizontalne bore na obrazima i zatezanje kože nakon umivanja. Hidratacija je kod suve koža najbitnija i osnova svega!

Masna koža

Masna koža je gotovo potpuno suprotna – luči veće količine sebuma na celom licu, nije sklona borama, pore su proširene uglavnom na obrazima i oko nosa. Takođe, bubuljice i mitiseri su česta pojava kod osoba sa masnom kožom. Redovno čićenje lica, pilinzi i glinene maske pomoći će da se izborite sa mitiserima i sebumom.

Kombinovana ili mešovita

Treći tip je kombinacija prva dva – kombinovana koža. Obrazi suvi sa sitnim porama, proširene pore i pojačano lučenje sebuma na čelu, nosu i bradi, takozvanoj T-zoni, sklona bubuljicama i mitiserima. Ovaj tip kože zahteva i posebnu negu. Multimasking je odličan trik! Hidrantna krema za suve obraze, a proizvodi namenjeni masnoj koži za T-zonu. 

Normalan tip kože

Ukoliko imate sreće da je vaša koža po tipu normalna, onda ni nega nije komplikovana. Ovaj tip karakteriše balans – ujednačen ten, vrlo mala i retka pojava nesavršenosti, koža nije ni previše suva, ni previše masna, lice glatko i mekano. Blagi gel za umivanje i krema prilagođena normalnoj koži dovoljni su za svakodnevnu negu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ