DUH     13.07.2022.

Koliko je zahvalnost važna? Moć zahvalnosti: Kako da vam život postane radosniji već danas

Gotovo svakoga dana negde čujemo da bi trebalo biti zahvalan, ali jeste li razmišljali koliko je zapravo zahvalnost važna? Zahvalnost na onome gde ste sada, sa kim, na onome šta imate i zahvalnost na onome što ste vi. Ukoliko niste, sada je pravo vreme, jer biti zahvalan je nešto mnogo više od reći hvala. Pogledajmo koliko je zahvalnost važna!

Zahvalnost za male radosti

Zahvalnost sve čini mnogo boljim. U svakom danu postoji nešto na čemu treba biti zahvalan. Kada osvestite sve one sitne radosti koje ispunjavaju vaš život, koliko god one male bile, shvatićete koliko je vaš život zapravo ispunjen.

Izdvojite nekoliko trenutaka dnevno i samo pomislite koje su to stvari na kojima ste zahvalni. Često neke i zaboravljamo jer ih smatramo podrazumevanim, a ništa se zapravo ne podrazumeva. Kada se molimo za ono što nemamo, zaboravljamo ono što imamo. Pre nego što poželite nešto novo, osvestite ono što imate i setite se koliko ste zahvalni na tome. Sve ostalo će doći onda kada bude vreme za to.

Budite zahvalni i na onome što nemate

Veoma je važno konstantno biti zahvalan i biti zahvalan na svemu što imate, a čak i na onome što nemate. Za sve postoji razlog, pa tako i za nešto što trenutno nemate. Budite zahvalni i na tome, jer ćete mnogo više ceniti kada to i dobijete. 

Zahvalnost privlači mnogo pozitivnih stvari i, ono najvažnije, usmerava vaše misli i koncentraciju upravo u smeru pozitivnog. Neka vaš fokus bude na stvarima koje imate, jer ste i njih nekada jako želeli. A kada ste zahvalni na onome što imate onda ćete dobiti još

“Zahvalnost donosi još više onoga na čemu treba biti zahvalan. Uvećava izobilje u vašem životu. Nedostatak zahvalnosti ili žalopojke ne donose ništa čemu bismo se radovali” – Lujza Hej.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ