TELO     10.02.2017.

Koliko VODE je zaista potrebno vašem organizmu tokom dana

Holistički pristup kaže da ako želite zdravo i jako telo, neophodno je da ga hidrirate dovoljnom količinom vode. Ukoliko se već neko vreme loše osećate, oslikava se umor na vašem licu, pojačano se znojite, čak i po ovoj hladnoći, koža se peruta i izlaze vam akne iako je redovno negujete, celilit na nogama je sve izraženiji – znači da je vašem telu potrebna hidratacija.

U užurbanoj svakodnevnici i uz previše obaveza skoro da zaboravite koliko je važno brinuti o sebi, pa čak i ako po ceo dan sedite u kući. A hidratacija tela je jedna od najvažnijih stavki koju treba uvesti u svoju dnevnu rutinu. Kao što ne zaboravite da popijete kafu ili zapalite cigaretu, tako ne treba zaboraviti ni da popijete nekoliko čaša vode dnevno. Voda vam daje sve neophodne sastojke da budete zdrave, da funkcioniše hidriranost vaših ćelija koje će vam davati jasnoću uma, da imate dovoljno koncetracije, neće vam padati krvni pritisak i imaćete potrebnu količinu energije da obavljate različite zadatke u toku dana.

Postoji veliki broj istraživanja o tome koliko je vode potrebno za pravilno funkcionisanje čovekovog organizma, ali će vam svako ko se malo bolje razume u to reći da nismo svi jednaki i da pravilo od 8 čaša dnevno nije jednako za sve. Međutim, budući da tehnologija napreduje, nije vam neophodan lekarski pregled kako biste ustanovile stanje vašeg organzma. Kako biste se bolje upoznale sa svojim potrebama, pogledajte KALKULATOR UNOSA VODE i na osnovu svoje težine i fizičke aktivnosti odredite koliko vam je vode potrebno u toku dana. Za vrlo kratko vreme osetićete promene.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ