VESTI     21.08.2019.

KONKURENCIJA – ograničenje ili podstrek?

Gotovo se na svakom životnom polju susrećemo sa konkurencijom. Neko na nju gleda na pozitivan, neko na negativan način. Na svakog od nas utiče drugačije, ali ne zaboravite – samo vi odlučujete da li će konkurencija za vas biti podstrek ili ograničenje!

Prihvatite konkurenciju

Bilo da je reč o poslu, karijeri, ljubavi, studiranju – konkurencija uvek postoji. Nemojte bežati od nje i truditi se da je ignorišete ili izbegavate. Nije uvek lako izboriti se sa konkurencijom i pronaći svoje mesto pod suncem. Za početak prihvatite da ona postoji i da vi ne možete protiv toga. Što se pre pomirite sa tom činjenicom, biće vam lakše.

Ne dozvolite da vas ograničava!

Nikako se nemojte plašiti konkurencije. Taj strah će vas samo ograničiti i ništa vam dobro neće doneti. Nemojte trošiti energiju boreći se da nekoga prestignete. Pronađite svoju prednost i istaknite je. Usredsredite se na sebe, svoj rad i napredak – ne da biste se dokazali pred konkurencijom, već da biste se dokazali sebi – što je mnogo važnije!

Iskoristite je kao motivaciju!

Neminovno je da konkurenciju ne možete u potpunosti izbeći. Tako, kad je već tu, učinite da vam bude korisna. Ne posmatrajte konkurenciju kao nešto što je nužno negativno. Ako vaš konkurent radi nešto bolje od vas, ugledajte se na njega. Kad može on, možete i vi. Neka vas motiviše da budete još bolji. Neka vam bude podstrek da idete napred!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ