MODNI TRENDOVI     14.06.2020.

KOŽNA JAKNA: Komad garderobe koji je uvek u modi!

Kožna jakna je oduvek bila u modi i žene su je rado nosile uz razne kombinacije. Danas, pošto je popularnost kožnih jakni dvostruko veća, nailazimo na nove dezene, boje i detalje. Kožna jakna je komad garderobe koji ide uz svaku kombinaciju, bez obzira da li se radi o svečanoj ili jednostavnoj odeći.

kozne jakne u raznim bojama

Farmerice i kožna jakna

Sve vrste farmerica se slažu sa kožnom jaknom, bez obzira na boju farmerica ili kožne jakne. Ali, definitivno, posebnu čar odaje kombinacija kožne jakne sa dubokim farmericama crne boje! Pošto nam se bliži leto, gledajte da birate i majice i kožne jakne raznih boja.

Većina danas u ormanu ima crnu kožnu jaknu, jer misle da jedino crna boja ide uz sve. To jeste delimično tačno ali i druge boje kožnih jakni se mogu jako lepo uskombinovati, posebno za vreme leta kada treba da eksperimentišemo sa bojama!

kozna jakna i haljinica

Uz svetlu boju farmerica je najbolje izabrati kožnu jaknu svetlo roze ili bele boje. Naravno, to ne znači da i druge boje kožnih jakni ne bi mogle da se lepo uklope.

Odličan je saveznik i kožnim pantalonama i šorcu, posebno kada se za ovu kombinaciju odlučimo za izlazak u diskoteku ili večernju letnju šetnju.

Bitno je naglasiti da kožna jakna odgovara svakoj vrsti obuće, bez obzira na materijal od kojeg je napravljena ili izgleda.

kozna jakna i teksas sorc

Haljine i suknje sa kožnom jaknom

Ukoliko želite da izgledate posebno ženstveno, kombinujte haljinu sa kožnom jaknom! Bilo da se radi o lepršavim, uskim, kožnim ili o haljinama od prevrnute kože, idealno ćete izgledati. Isto važi i za suknje koje će svojim bojama i detaljima upotpuniti izgled svake žene.

Kožna jakna u raznim kombinacijama

Ukoliko preferiate bajkerski izgled, odaberite jaknu u crnoj boji koja je ukrašena nitnama, bodljama i slikovitim detaljima.

bajkerski stil

Ukoliko želite da kombinujete kožnu jaknu sa poslovnom ili svečanom kombinacijom potrebno je da:

  1. Kožna jakna nema previše ukrasa na sebi, po mogućstvu da ih nema uopšte, jer su oni karakteristični za ležernije kombinacije, a ne poslovne.
  2. Kožna jakna se može kombinovati sa bluzom i košuljama. Ali, preporučuje se da budu od svile, a ne pamuka, kako ne bi izgledali previše opušteno u kancelarijskoj ili svečanoj atmosferi.
  3. Kožna jakna ide u kombinaciji sa svečanom haljinom, ali mora se voditi računa da svečana haljina bude preko kolena kako ne bi izgledali kao da ste se obukli za izlazak, a ne za svečanu ili poslovnu priliku.
  4. Najbitnije je da kožna jakna odiše elegancijom i da bude što jednostavnija.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ