VESTI     21.03.2017.

Kreirajte uspešan stil života

Vođena ljubavlju prema popularnoj psihologiji, dugi niz godina čitam i analiziram veliki broj psiholoških knjiga. Slušajući savete ali i kritike uspešnih ljudi u svom radu, shvatila sam da postoji nekoliko neodvojivih osnova. Kada sam ih na svom ličnom primeru iskusila, rodila se želja da inspirišem i motivišem druge ljude kroz konkretne i jasne principe. Upravo oni su mi pomogli i svakodnevno pomažu da održim uspeh na željenom polju. Pomoći drugima da uspeju, istinski postaje i moja sreća.

Odgovornost

Iako ne možete kontrolisati okolnosti, svakako ste isključivo vi odgovorni kakav ćete predznak dati stvarima koje vam se dešavaju. Dobar ili loš – sve je do vaše percepcije. Zapamtite da ste vi odgovorni za to kako se osećate i gde ste trenutno kao i da li ćete se pokrenuti ili učiniti mudru promenu. Na osnovu toga preuzmite odgovornost za svoje stavove, i postupke jer oni upravo grade put vaše sreće i uspeha. Ako vam ne služe, svesno, voljno i temeljno ih menjajte! Mašta nam nije data da bi želje bile samo reči u vazduhu, nego da ih uz pomoć odgovornosti i hrabrosti, postavimo kao ostvarive.

Izbor

Mali ili veliki, svakodnevno samo u situaciji da napravimo nekakav izbor. Zato mudro birajte kako provodite i organizujete svoje vreme, takođe i s kim ga provodite. Birajte muziku, tekstove i knjige od kojih se ježite i koje vas pokreću. Slušajući svoje emocije, birajte koga ćete nazvati svojim prijateljem i saradnikom, a koga svojim partnerom. Birajte s kim ćete popiti kafu i koga slušati ili uvažiti. I pre svega, birajte svoje misli, jer od njih nastaju emocije, a potom i dela. Strahove i brige, odmah zamenite inspirativnom akcijom i čvrstom verom u postavljene ciljeve.

Fokus

Beskrajno mislite, govorite i radite ono šta želite da ostvarite i postignete. Pokrenite lavinu dobrih emocija i energije iz kojih će se roditi more ideja, i novih koraka ka vašim ciljevima. Sklonite fokus sa mišljenja drugih ljudi. Na vama je da li ćete uvažiti isto, jer to je isključivo njihovo mišljenje iz vama nepoznatih izvora, a često filtrirano kroz njihove kriterijume, percepciju ili iskustvo. Fokusirajte se na sopstveno usavršavanje i napredak jer će vam doneti zadovoljstvo i mir.

Osuda i uporedba

Svako radi onako kako misli da je najbolje i po svojim kriterijumima i pravilima, zato ne osuđujte druge ljude- razumite ih. Svako ima svoje talente, veštine i kvalitete, i radujte se zbog te posebnosti! Budite ponosni na svoj i tuđi uspeh. Pohvalite postignuća drugih ljudi, i bodrite ih da napreduju još više! Zaista ne postoji konkurencija! Jedino treba postojati želja za napretkom od onog ko smo bili juče. Takmičite se sa samim sobom! Neverovatna je to avantura, iz koje poizilazi samo dobro.

Zahvalnost

Znate li gde je koren svake tuge i nezadovljstva? U nezahvalnosti! Budite zahvalni za sve dobro i postignuto, takođe i za ono loše, jer je ono deo sinhroniciteta koje vas vremenom vodi ka nečemu još boljem i vrednijem. U to sam se mnogo puta uverila i čvrsto stojim iza toga. Zahvalite se za sve ljude koji su na neki način dotakli vaše živote. Budite svesni da nas je svako na svoj način naučio i podstakao samo jedno – da budemo još bolji.

Rad na sebi

Prihvatite i zavolite svoju autentičnost. Svakodnevno se edukujte i usavršavajte, istražujte svoju radoznalost. Neka vas vode emocije, i ne zaustavljajte se! Obećajte sebi da se više ni trena nećete baviti izgovorima! Bavite se isključivo razlozima, da već danas postanete profesionalac u svom željenom polju. Znajte da je vrlo važno da otkrijte koje, a zatim i srušite sve blokade koje vas sputavaju i sprečavaju da napredujete i izvučete iz sebe samo ono najbolje!

Ne dozvolite više ni sekunde da vas sputavaju loše odluke i izbori u prošlosti- oprostite prvo sebi a potom i drugima. Znajte da samo gubite vreme ako razmišljate i žalite za “propuštenim” prilikama, jer one ne postoje. Vi se dešavate prilikama i one jesu tu da bi nam služile, a verujte da nas čeka još mnogo njih.

Najzad, svaki trud, uloženo vreme i energija, gube smisao ako ne verujete da ćete uspeti. Znajte da su pad i poraz deo puta do uspeha, zato se zahvalite na istima. Iako to nije jednostavno, ali neka vas u tom trenutku ponese ushićenje i nestrpljivost. Učiniće vas smelijima da se zapitate koji bi bio način da postanete spremniji za sledeće korake, jer put do uspeha jedino je moguć preko sopstvenog razvoja.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ