MODNE VESTI     26.07.2019.

KROZ VREME: Poseban stil i harizma Merilin Monro

Kada se priča o modi kroz vreme, svaka dekada u prošlosti imala je stil koji ju je obeležio. Svaki stil imao je i svoju modnu ikonu. Za ovu priliku iskoristili bismo vanvremensku ikonu – Merilin Monro!

Merilin Monro, rođena kao Norma Džin Mortenson ( 1926 – 1962 ) bila je američka filmska glumica, pevačica, model i zabavljačica. Monro je bila jedna od najvećih filmskih zvezda pedesetih godina 20. veka.  Vrhuncem u njenoj karijeri se smatra film „Neki to vole vruće“, za koji je dobila Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu. Bila poznata po svojim komičarskim sposobnostima.

Merilin Monro je bila kulturna, modna i gej ikona, jedan od najvećih seks simbola 20. veka.

Reklo bi se da ova haljina, poza i fotogafija svakome padne na pamet kada se Merilin pomene.

Merilin je bila svoja, strastvena i zanimljiva ličnost, što se po njenim fotografijama može videti. Uvek je govorila da treba slediti svoje srce, pa čak i kada je reč o modi.

Suprotno današnjici, gde se potenciraju jako mršave devojke, Merilin je bila poznata po tome da je pokazivala svoje obline, uživala je u njima, a tako je savetovala i druge. Razne fotografije svedoče o tome da je volela uske i kratke haljine, iako nije bila mršava žena.

Po našem skromnom mišljenju, smatramo da svaka žena treba da voli sebe onakvu kakva jeste i da zna da nosi i pokaže šta ima, baš kao što je to radila Merilin Monro.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ