VESTI     19.12.2018.

KULTURA: Snažna priča o prijateljstvu i ljubavi: Čarolija jednog lutkara

Ove zime najmlađi čitaoci uživaće u knjizi Čarolija jednog lutkara. U ovoj jedinstvenoj avanturi čarolija, ljubav i magija postoje nasuprot nasilju i surovosti ratne svakodnevice. Radnja romana odvija se u vreme Drugog svetskog rata i na taj način upoznaje čitaoce i sa istorijskim činjenicama. Uzvišena i produhovljena priča u jedinstvenom vanvremenskom ambijentu namenjena je deci starijoj od 12 godina.

U Zemlji lutaka postoji čarolija. U svetu ljudi postoji rat. Svuda postoji bol. Ali postoji i nada. U Zemlji lutaka živi Karolina, krojačica koja ušiva želje u garderobu svojih mušterija. Kad njenu zemlju napadnu armije pacova, sklonište će potražiti u svetu ljudi, koji ipak nije bezbedan kao što se na prvi pogled čini. Jedne noći, 1939. godine, Karolina dolazi da živi u prodavnici igračaka u Krakovu. Život ozbiljnog i grubog Lutkara počinje da se menja s njenim dolaskom. A kada mrak nemačke okupacije obavije grad, Karolina i Lutkar požurice da spasu svoje prijatelje Jevreje, ne razmišljajuci o posledicama i opasnostima. Čarolija jednog lutkara je snažna priča o pronalaženju prijateljstva i značaju ljubavi u vreme velikog bola.

Autorka Rejčel M. Romero živi u Koloradu sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima – velikim brojem maca. Čarolija jednog Lutkara je njen prvi roman za decu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ