MODNI TRENDOVI     11.06.2021.

„La pyjama“: budite chic u pidžami!

Pandemija koronavirusa naterala nas je u jednom trenutku da se povučemo u svoja četiri zida.  Ali, uvek je dobro iskoristiti najbolje od zadate situacije i posvetiti se stvarima koje smo do sada uvijek odgađali. Kućna moda postala je aktuelnija nego ikad, a upravo su pidžame jedan od glavnih „stylinga“.


Upravo u prvom lockdown-u u našoj zemlji, nastala je ideja o stvaranju brenda La pyjama. Dosta vremena proveli smo zatvoreni u kućama, zaboravili smo na izlaske, kafiće, pozorišta, rođendane, svadbe… Dane smo provodili u trenerkama, pidžamama, ležernoj odeći, pa smo možda malo i izgubili osećaj za sređivanje. Tada smo, sasvim sigurno, svi poželeli da imamo neki odevni predmet koji će biti udoban za šetnje kroz kuću, ali da ujedno u njemu izgledamo sređeno, lepo i chic, jer smo u trenerci izgubile osećaj ženstvenosti i elegancije.

„Trenerka je znak životnog poraza“, kako jednom reče čuveni Karl Lagerfeld.

Tako se kod jedne istoričarke umetnosti rodila ideja o dizajniranju pidžama i odeće za kucu. „Kako sam kreativac po prirodi, čim dobijem jednu ideju, iz nje se rode i druge, pa kad sam već ušla u priču oko dizajna pidžama, sjetila sam se svoje bake koja je cijelog života odlazila na spavanje u nekim romantičnim, dugim bijelim spavaćicama, u kojima je uvijek izgledala nekako čarobno, kao iz bajke. Sa druge strane, znam dosta nas koji spavamo u starim majicama, pamučnim pidžamama sa likovima iz crtanih filmova i slično. Zamislila sam ženu u toj spavaćici i ženu u staroj pidžami i shvatila da će ona žena u toj romantičnoj spavaćici uvijek izgledati zavodljivo i u isto vrijeme nevino, čisto, ljupko. Tako bi trebala da izgleda svaka žena, ma kojih godina bila, pa sam zbog toga dolučila da vratim tu kulturu nošenja spavaćice i lijepe pidžame, kao što je nosila moja baka“, rekla nam je Ana, koja stoji iza „La pyjama“ brenda.

Ideja je da brend u svojoj ponudi ima pidžame, spavaćice, kimona, drugačijeg dizajna i kroja, koje nisu namenjene samo za spavanje, već se mogu nositi u izlasku, obzirom da su dizajnirani i kao idealni odevni predmeti za plažu. Došlo je vreme da malo začinimo svoja kućna izdanja, a „pidžama style“ je danas veoma popularan u svetu mode, pa se i mnogi poznati svetski brendovi bave njihovom izradom i u svojim kolekcijama ih prikazuju u zanimljivim kombinacijama.

Muškarci u „La pyjama“ nisu zaboravljeni, i za njih brend nudi elegantnu pidžamu, a uskoro stiže i jedna letnja ležerna. Sve pidžame mogu biti personalizovane, odnosno može se raditi vez sa imenom, inicijalima ili nekom kratkom porukom, što je idealno kao poklon. Kada govorimo o materijalima, trenutno se koriste saten i viskoza. Plan je da ubuduće čitav asortiman bude rađen isključivo od prirodnih materijala, kao što su pamuk, viskoza, svila, lan.

Sve je još uvek u početnoj fazi, u fazi rađanja brenda, ali verujemo da ce ovaj brend ući pod kožu i biti na koži mnogih kupaca iz Crne Gore, a i šire.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ