INTERNET     03.02.2019.

Linkedin je više od online CV-a

Završili ste sa osnovnim popunjavanjem  svog profila na Linkedinu i već  neko vreme čekate na poziv za taj savršeni posao koji ste očekivali da će vam društvena mreža doneti ali on ne dolazi? 
Linkedin ima preko pola milijarde profila u preko 200 zemalja  i danas više nije dovoljno samo napraviti profil i očekivati da „pljušte“ ponude za posao. Poslušajte naše savete i iskoristite najbolje sve što ta mreža pruža.

Promenite URL na svom profilu

 U adres baru kad vam izadje https://www.linkedin.com/in/imeprezime18372648 izgleda neuredno i neprofesionalno.  U opcijama promenite da tu stoji vaše puno ime i prezime, eventualno ako je već zauzeto dodajte neki karakter (.-_) ili skraćenu varijantu imena.  Ovu sređenu verziju URL-a profila obavezno dodajte u svoj offline CV.

Povežite se sa kolegama 

Dodajte kolege sa posla, fakulteta, profesore čak i ljude sa kojima ste sarađivali na projektima. Ne samo što ćete na taj način proširiti svoj krug uticaja, sigurno ste primetili da u donjem delu profila stoji odeljak „Skills & Endorsements“.  Pozovite kolege da vas ocene, da potvrde vaše znanje koje ste napisali da imate ili da ostave komentar kako je raditi sa vama.

Stavite vašu trenutnu radnu poziciju

Ili ako ste nezaposleni poslednje radno mesto. Kad HR i regruteri kompanija pretražuju Linkedin u potrazi za novim zaposlenima, prvo će tražiti one koji su već na poziciji koja im je potrebna. Na ovaj način istaknuće se vaš profil u moru drugih. Ako ste u potrazi za poslom , označite polje da ste dostupni regruterima. 

Pratite firme,influensere i učlanite se u grupe

Poput facebook-a i na Linkedinu imate grupe ljudi sličnih interesovanja, učlanivanjem i aktivnošću u grupama postaćete vidljiviji poslodavcima. 

Pratite profile firmi za koje biste želeli da radite ili iz oblasti vašeg interesovanja, pratite haštagove,  a influensere kako bi saznali novosti iz oblasti za koju se zanimate.

Napravite od Linkedina vaš online bilbord

Posmatrajte Linkedin kao interaktivnu prezentaciju vas. Predstavite sebe u najlepšem svetlu , ali nemojte lagati i stavljati lažne opise. Pišite postove o profesionalnim temama koje poznajete, delite sadržaj koji smatrate zanimljivim (naravno ostanite u domenu profesionalnosti, nikakve kuce, mace i daily funny videos) i redovno ažurirajte svoj profil. 

Linkedin learning 

Linkedin Learning je nastao od dobro poznatog sajta sa onlajn kursevima lynda.com. Kursevima možete pristupiti iz pretraživača ili aplikacije. Kursevi se plaćaju ali svaki meseci bude nekoliko koji su besplatni. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ