BRAK     17.07.2020.

LJUBAV: Negujte STRAST u braku, ne dozvolite da nestane!

Kada ste već dugo sa partnerom, normalno je da odnosi zahlade, ali kako se to ne bi desilo, negujte strast u braku!. Okretanje kućnim poslovima i svakodnevnim brigama, skreće pažnju sa partnera. Zaokupljenost nas čini nekada umornim, depresivnim. Rasplamsajte ugašenu energiju, a sa njom i strast u braku.

drzanje za ruke

Razgovor

Nekako izgleda kao da je rešenje svih problema zapravo razgovor. Upoznajte svog partnera sa vašim svakodnevnim aktivnostima. Uveče razgovarajte kako ste proveli dan. Pričajte kako ga volite, šta vam se dopada kod njega.

Zajednički izlazak ili putovanje

Parovi bi trebalo da neguju tradiciju da bar jednom mesečnom izlaze zajedno u neki klub ili kafanu, večeru, šta god volite. Koliko god smatrali da ste možda to prevazišli, muzika će vas opustati i primetićete kako se vaš odnos poboljšava. Sa druge strane, ako imate odraslu decu ili dete koje može da ostane kod bake i deke, nema razloga da nekada ne otputujete sami.

Šetajte, smejte se i uživajte!

Ne uzimajte partnera ,,zdravo za gotovo“!

Bez strasti veza je na pola puta da propadne. Što ne znači da je ne možete poboljšati. Ali, strasti blede kada se partneri uzimaju ,,zdravo za gotovo“.  Jedna od ključnih stvari koja dodatno razdvaja ljudi je spavanje u odvojenim sobama.

Neki od pokazatelja da su strasti napustile vaš brak:

  • Kao što smo već napomenuli, spavate u odvojenim krevetima
  • Nikada ne izlazite zajedno, pa čak ni na kafu
  • Nemate ili izbegavate seksualne odnose
  • Stalno kritikujete jedno drugo

Kada imate priliku da uživate sami, vi igrate igrice ili birate nešto drugo samo ne maženje.

Ne dozvolite da izgubite emocionalnu povezanost sa partnerom koliko god da ste godina u braku. Obratite pažnju na sitnice, poljubite se na rastanku, pričajte, komentarišite situacije koje vas zanimaju. Strast se neguje.

Tako da ne verujte mišljenjima da nakon nekoliko godina veza između muškarca i žene prosto mora da ,,propadne“, zapravo, propada samo ono oko čega se ne trudite.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ