VESTI     01.05.2019.

Ljubaznost pozitivno utiče na svaku osobu


Ljubaznost se u današnjem vremenu često upoređuje sa slabošću. Jedna od najlepših vrlina ljudi, kojom plenimo i osvajamo, postaje sinonim za grupu osećanja kojoj ne pripada.

Način života biramo sami. Svakoga dana možemo izabrati da budemo bolja verzija sebe.Zakoni osvajanja današnjice, radi popularnosti i osećaja dominantnosti, postaju sve ono što ljubaznost nije. Standardizacija društva postaje očigledna i evidentna na svakom koraku; bilo da se radi o ulici, autobusu ili redu za hleb.

Način na koji su ljudi ranije komunicirali i izražavali poštovanje, danas nije moderan, ali šta vi zapravo želite? Da budete deo društva ili individua za sebe?Kada iskreno plenimo osećanjima koja su pozitivna, to se primećuje. Često se svrstava u toku opisivanja pod „ima ono nešto“.

Probajte na ulici da ponesete torbu starije gospođe koja je nemoćna i sama, a vi je vidite prvi put. Garantujemo vam da ćete izgubiti par minuta, ali dobićete divan osećaj tokom celog dana. Imaćete u vidu da ste nekome pomogli i iskazali mu ljubaznost.

Da li je teško govoriti „hvala“ i „izvini“ ? Sve češće srećemo ljude koji otvoreno pričaju o tome kako nemaju naviku da se izvinjavaju za svoje postupke. Da li je „ego“ zaista bitniji od osećaja mira? Da li smatrate da je neophodno uputiti lošu reč osobi iz autobusa koja vas je gurnula zbog gužve?Oslobodite se stereotipa, i zapitajte se da li ste ono što biste cenili kod drugih ljudi? Radite na sebi. Dozvolite da budete kulturni i vaspitani, makar bili jedini koji to radi.

Ljubaznost je zarazna, kao i sve druge osobine i ponašanje. Ukoliko se ponašate ljubazno i na to se fokusirate, počećete da primećujete sve više ljubaznosti oko sebe.

Pozitivnost koju osećamo dok iskazujemo ljubaznost i poštovanje, vraća se kao bumerang – i to još jače!


Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ