DUH     17.09.2016.

Ljubite se često – i živećete sto godina!

Razmenjivanja strastvenih poljubaca sa partnerom predstavlja jedno od najlepših “aktivnosti” u ljubavnoj vezi, ali da li ste znali da vam ovaj predivan gest može poboljšati zdravlje?

U nastavku teksta otkrivamo vam na koji način poljupci utiču na vaše zdravlje – i čine ga boljim:

Ojačava imunitet

U prelaznom periodu između leta i jeseni, prehlade su česta pojava, zbog čega je jako važno raditi na jačanju imuniteta. Ne morate ispijati litre limunade – ljubite se! U pljuvački partnera nalaze se bakterije koje podstiču stvaranje antitela i tako jačaju odbrambeni mehanizam.

Jača krvne sudove

Za vreme ljubljenja dolazi do lučenja adrenalina, serotonina i dopamina koji su zaduženi za dobro raspoloženje i jačanje krvnog sistema.

Leči glavobolju

Ljubljenje izuzetno pozitivno utiče na zdravlje pa tako može biti od pomoći kada je izgled vaše kože u pitanju, ali istovremeno poboljšava cirkulaciju, sprečava krvarenje zuba i pomaže kod glavobolje.

Deluje poput morfijuma

Dokazano je da se tokom ljubljenja luči hormon endorfin koji ima jači efekat od morfijuma iz narkotika, pa samim tim i izaziva tzv. osećaj pomućene svesti ukoliko je “konzumacija” poljubaca veća.

Sagoreva kalorije

Francuski poljubac aktivira čak 34 facijalna mišića – jednominutnim ljubljenjem sagorećete 26 kalorija, a ukoliko se budete ljubili celi sat, sagorećete neverovatnih 1.560 kalorija.

Pa, šta čekate? Krenite u akciju!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ