VESTI     18.02.2020.

LJUBOMORA – kako se izboriti sa njom?

Ljubomora u nekim malim količinama je normalna stvar u svakom odnosu, bilo da je reč o prijateljstvu ili ljubavnoj vezi. Međutim, njene posledice nekada mogu biti ogromne. Zato je glavno pitanje kako se izboriti sa njom, a mi imamo odgovor!

Poverenje je osnova svega

Pre odgovora imamo i jedno pitanje – Da li verujete svom partneru? Dobro razmislite i budite iskreni sa sobom. Da li imate poverenje u svog partnera ili ne – i ako ne, koji je razlog za to? Poverenje je osnov svakog odnosa, a posebno je važno u ljubavnim vezama. Kada nema poverenja – ima ljubomore.

Samopouzdanje

Još jedna veoma važna stvar je samopouzdanje. Ljudi koji ne veruju u sebe, imaju manjak samopouzdanja ili ga nemaju uopšte najčešće su oni koji su najljubomorniji. Samopouzdanje je nešto što se stiče i uči godinama. Ukoliko ste sigurni u sebe i samopouzdani tu verovatno neće biti previše prostora za ljubomoru.

Preispitajte razlog svoje ljubomore

Važno je da preispitate razloge svoje ljubomore i da li je ona opravdana ili ipak ne. Ukoliko je opravdana onda morate razgovarati sa partnerom i rešiti problem ili izaći iz takvog odnosa. Ali ukoliko nije opravdana onda jednostavno treba da prestane da postoji jer ni vama, ni vašem partneru neće doneti ništa dobro.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ