VESTI     03.07.2020.

Ljubomora UNIŠTAVA ljubavne veze!

Ljubomora neretko poremeti odnos partnera! Ljubavne veze bi trebalo da budu oličenje sreće i zadovoljsta. Mada, nije baš uvek tako. Ljudi se razlikuju zato su i problemi česti. Jak protivnik ljubavne veze je ljubomora. Svi smo nekada skloni tome da pokažemo naše slabe strane, što se nekada visoko vrednuje.

Žene ponekad vole kada muškarci pokažu ljubomoru, jer na taj način smatraju da im je stalo do ljubavne veze. Ali, moramo znati gde je granica ljubomori!

rasprava partnera

Nesigurnost

Ljubomora se ne javlja samo u dvadesetim ili tridesetim, često smo joj skloni i kao deca. Ali u kontekstu odraslih ljudi, ljubomora je često  oličenje nesigurnosti. Uglavnom, postoji strah da ćemo izgubiti partnera ili nam smeta njegovo okruženje. Pogrešno viđenje događaja, nekada je posledica toga što vidimo problem i tamo gde ga nema. I to nije dobro za ljubavne veze, jer se i sama osoba oseća se uznemireno.

Osobe koje su nesigurne zbog svog izgleda, odnosno nezadovoljne, možda će biti ljubomorne na one koje  fizički privlačnije izgledaju od njih.

 Tada iskoristite ljubomoru da vas  motiviše da radite na sebi, isključivo kako biste se vi osećale bolje.

Nezrelost ili posesivnost

Nekada se ljubomora javlja kao posledica nezrelosti ili posesivnosti. Svakako, važno je da shvatimo šta nam smeta, i da li je razlog opravdan. Pošto smo najbolji advokati za svoje greške, dopustite da vama neko blizak pomogne u proceni. Uvek ćemo biti subjektivni, što je i prirodno, zato je važno da imate nekoga ko će vam pomoći da realno sagledate stvari.

provera telefona partnera

Sloboda

Ljubavne veze se narušavaju upravo i ograničavanjem slobode. Uglavnom, osobe koje su ljubomorne nameću partneru ograničenja u vidu zabrana izlazaka ili žele da vide sa kime razmenjuju poruke. Ako imate očigledan razlog za ovakvo ponašanje, vaša reakcija nije pogrešna.

Ne zaboravite, krajnji ishod ljubomore može biti loš po vas. Nekada se desi baš ono što ste u glavi ,,zamišljale“. Partner izgubi volju da objašnjava i dolazi do kraha ljubavne veze.

Ne dozvolite da prekomerna ljubomora ugrozi zdrvalje vaše veze!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ