INTERVJU     14.11.2022.

“LJUDI OLAKO OSUĐUJU, A NE ZNAJU NEČIJU BORBU”: Marija Mikić otkrila kako se nosi sa negativnim komentarima, novom trudnoćom i poslovnim planovima

Divna i talentovana pevačica Marija Mikić porodila se 5. jula i na svet donela ćerku, kojoj su njen izabranik Jovan i ona dali ime Đurđa. Nedavno je sve na svom profilu objavila da je sada ponovo trudna, ali nažalost tada se suočila osim sa podrškom i čestitkama i sa negativnim komentarima. Pitali smo Mariju kako je sve to uticalo na nju, posebno sada kada se priča o internet nasilju i uticaju negativnih komentara na psihu, ali i o njenoj karijeri, planovima i braku.

  • Kako i koliko te je majčinstvo promenilo?

Oduvek sam bila prava devojčica, sklona mašti, uživanju u svemu što život kao takav nosi, majčinstvo me mnogo promenilo. Zapravo naučilo me da budem ozbiljnija, realnija, zrelija i smirenija. Ovo je za mene naravno pozitivna promena, jer sve gledam sada nekim drugim očima i za mene je uloga mame najbitnija uloga. Uživam u tome da brinem o nekom.

Instagram will load in the frontend.
  • Koliko je sada teško balansirati između poslovnog i privatnog života?

Generalno nisam nikada morala da balansiram u smislu onoga što se plasira u medijima i realnog života, jer nisam neko ko je sklon skandalima. A što se tiče poslovnih obaveza, svakako se trudim da se maksimalno posvetim i porodici i poslu, a vreme koje nisam sa detetom iskoristim da u njoj uživaju bake, tetke, koje svakako žele to vreme sa njom za sebe. Tako budemo svi srećni i zadovoljni.

  • Ko se bolje snalazi u roditeljskoj ulozi?

Uloga i mame i tate je veoma bitna. Naravno dok je dete manje, kao što je slučaj kod nas, mame ipak imaju malo značajniju ulogu, ali tata je tu da nasmeje, da štipka i nosa i bude podrška mami. Trenutno smo u fazi nicanja zubića, pa Đurđa ne spava noću, ali Joca je samo uzme u kengura i izvede napolje da bih ja odmorila. Ta uloga oca, u tim momentima je neprocenjiva.

  • Nakon porođaja, a sada i nove trudnoće izgledaš sjajno, da li se pridržavaš nekog posebnog režima ishrane?

Tokom svoje prve trudnoće sam stalno povraćala i izgubila kilažu, a očekivala sam sve suprotno od toga. Meni je oduvek bilo samo bitno da je beba dobro, pa nikada nisam obraća pažnju ni na tu kilažu, kao ni na mučnine. Evo sada i u drugoj trudnoći povraćam, tako da neću ni sada verovatno imati problema sa kilažom.

  • Omiljena pesma? I koja tvoja pesma te najbolje opisuje?

Nemam omiljenu pesmu, zaista. Trenutno najviše slušam od Petra Graše “Jel’ ti reka ‘ko?”, a moja pesma koja me najbolje opisuje… pesme ne posvećujem svom životu, svojim emocijama, već najiskrenije publici. Najbitnije mi je da se publika pronađe u pesmama i da ih peva. A lično možda najviše volim “Jul”.

  • Omiljeni parfem?

Omiljeni parfem mi je Jo Malone.

  • Šta je ono što daje pečat tvom stilu?

Ne mislim baš da imam neki stil i moje mišljenje je da moram da poradim na tome. Moj stil je takav da se najčešće oblačim u trenerke, a kada to nisu trenerke, onda je on kombinacija izlaska s drugaricama na kafu, ali i noćnog izlaska. S takvim stajlingom ne možete promašiti.

  • Kako se nosiš sa negativnim komentarima?

Ko kaže da ga negativni komentari ne dotiču, taj laže. Ja se trudim da se klonim toga i ne pridajem značaj tome, koliko je to moguće. S negativnim komentarima sam se upravo susrela povodom ove druge trudnoće i shvatila da je internet nasilje previše zastupljeno. U trenutku najveće sreće se nisam lepo osetila, zbog tih komentara, a niko ne zna našu borbu i šta smo sve prošli do prve trudnoće.

  • Kako izgleda tvoj idealan dan?

Samo da je puno smeha, zagrljaja, planova za budućnost i maštanja, Sunca i šetnje. Moj idealan dan je i porodično uživanje i kada mi je sređena kuća, sve žene će me razumeti (smeh). Nisam kompikovana i veoma sam skromna, a upravo i tim vrlinama me naučilo majčinstvo.

  • Tvoj moto?

Sve češće je ona stara “Use u svoje kljuse” i “Pomozi onome kome možeš, ali nikome nemoj da odmogneš”.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ