LIFESTYLE     20.10.2020.

LOŠE VESTI: Kako zaštiti sebe i svoju psihu?

Loše vesti su uvek i svuda oko nas i na to ne možemo uticati. Nažalost, živimo u vremenu kada se čini da su loše vesti u većini u odnosu na dobre. To ne mora biti istina, ali izgleda tako zbog načina na koji mediji plasiraju vesti. Veoma često je fokus na nečemu što je loše, što uznemirava ljude ili ih plaši. Zato je veoma važno zaštiti sebe od svega lošeg što se plasira i sačuvati svoju psihu! Pogledajte naše savete! 

Nije sve što se plasira nužno istina 

Ovo donekle sve znamo, ali nije na odmet ponoviti. Nije sve što pročitate u novinama ili na internetu, ili što čujete na televiziji istina! U velikom broju slučajeva vesti su lažne, nekada u potpunosti, nekada delimično.  

Čak i kada su istinite one su prezentovane tako pompezno da vas samo bez potrebe uznemire. Nažalost, postoji mnogo ljudi koji veruju baš svemu i to dosta loše utiče na njih. 

Izbegavajte loše vesti koliko možete 

Ako želite da se zaštite od loših vesti najbolje je da ne pratite medije koji ih plasiraju. Ne kažemo da treba u potpunosti sve izbegavati, jer će nekako već doći do vas. Ako izaberete da ne gledate televiziju, sešćete u automobil i čuti vest na radiju. Loše vesti uvek nađu svoj put.  

Ali možete barem da učinite koliko je do vas, a to je da izbegavate sve kanale za koje znate da će plasirati sadržaj koji vas uznemirava. To je posebno važno ako ste mnogo empatični i loše vesti vas izuzetno pogađaju. Morate brinuti o sebi i izbegavati ih. 

Birajte sadržaj koji pratite na mrežama 

Čak i kada prestanete da čitate novine ili gledate televiziju, na društvenim mrežama možete čuti i videti mnogo loših vesti. Zato je važno da birate sadržaj koji pratite i da pratite samo one profile čiji sadržaj utiče na vas pozitivno.  

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ