LICE     18.04.2020.

Make-up pitalice: Četkice ili sunđeri za šminkanje?

Žene su se ranije obično šminkale samo pomoću prstiju. Onda su se pojavile četkice, a kasnije i bjuti blenderi, odnosno sunđeri za šminkanje. Danas se mnoge žene pitaju šta je najbolja opcija.

Šta vi koristite za nanošenje pudera?

Najjednostavniji i najbrži način nanošenja pudera je pomoću prstiju. Ali, to pre svega nije dobro iz higijenskih razloga, a i puder neće dobro izgledati na koži. Ukoliko koristite BB kremu ili neki laganiji puder onda je ova tehnika sasvim u redu. Međutim, jače pudere verovatno nećete uspeti dobro da izblendate samo prstima.

šetkice za sminkanje

Četkice

Kada su se tek pojavile, četkice za šminkanje su mnogim ženama olakšale posao. Uspevale su da puder mnogo lakše i bolje nanesu i da on izgleda veoma dobro na koži. Naravno, važno je i kakva je četkica, da li od prirodne ili veštačke dlake i kakvog je kvaliteta. Druga veoma važna stavka jeste oblik i gustina četkice. Jedna od glavnih mana je što četkice mogu da ostave trag  dlačica na licu, ukoliko se puder lepo ne izblenda.

sunđeri za minkanje

Sunđeri

Pre nekoliko godina sunđeri za šminkanje su svojom pojavom izazvali pravi bum na tržištu. Mnoge žene su počele da ih koriste i potpuno zanemarile četkice. Kasnije su se pojavile i varijacije poput sunđera koji je namenjen isključivo za korektor. Ono što su sunđeri omogućili jeste mnogo bolje blendanje pudera, bez tragova, ujednačeno. Uz sunđer ćete dobiti najprirodniji izgled pudera na koži. Međutim, mana ovog proizvoda je što mnogo pudera upije. Takođe, sunđer se mora koristiti vlažan, a nakon svakog korišćenja obavezno je pranje. Mana je što se sunđeri teško peru, posebno ako koristite jače i gušće pudere.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ