MODNE VESTI     09.06.2019.

Mali vodič kroz haljine

Mala, crna ili kakva god haljina, jedan je od omiljenih odevnih komada skoro svih žena, ma kakve profesije, zanimanja ili interesovanja bile. Haljine su, inače, sve omiljenije u poslednje vreme. Pored činjenice da su letnje haljine super slatke u svim svojim bojama i dezenima, pravi su izbor za velike vrućine i izgledaju prelepo! Ali… od velikog izbora koji je pred nama, naći onu pravu koja zaista odgovara vašem telu, može biti razlog za nerviranje! Smestiti sve obline na pravo mesto, osećati se udobno i izgledati dobro, zvuči kao poziv na višečasovni shoping i isprobavanje. Na sreću, tu smo da vam skratimo muke i posavetujemo vas kako da „muškom“ brzinom kupite najženstveniji odevni predmet koji je baš po meri vašeg tela!

Peščani sat


Beyonce, Sofia Vergara, Kim Kardashian. Trebamo li vam objašnjavati ovu građu uopšte? Ako ste srećnice čije telo ima oblik peščanog sata, praktično možete izabrati bilo koji model haljine. Kroj koji prati liniju bokova na vama uvek izgleda najbolje, a upravo je ova građa tela kao stvorena za sve one uske modele. Struk je najuži dio figure pa predlažemo da ga uvek dodatno naglasite i istaknete.

Građa “jabuka”


Za oblik tela koji definišu nešto šira ramena, nedefinisan struk i tanke, vretenaste noge idealne su haljine s malim dekolteom i širim naramenicama. V-izrez takođe može biti dobar izbor, ali samo ako nije predubok. Pristaju vam i haljine na preklop, kao i one visokog struka, koje će izdužiti i izjednačiti figuru.

Kruškolika građa

Za kruškoliku građu (koja je inače najčešća kod žena) vrlo je važno naglasiti gornji dio tela i odvući pažnju od kukova i stražnjice. To se najbolje može postići haljinama otvorenog dekoltea i naglašenog struka, kao i one koje su u gornjem delu uže ili pripijene uz telo, a donji dio je A kroja ili poput balon suknje, koja je široka, ali se na krajevima sužava.

Petite


Sve devojke koje su sitnije građe obožavaće haljine bez previše nabora, ali i jednobojne modele koji naglašavaju njihovu figuru. Takođe, na sitnim curama kratke haljine uvek izgledaju elegantno, čak i u dnevnim prilikama, a kraća dužina suknje vizualno će izdužiti njihove noge. 

Visoke, mršave devojke

Blago vama! Duge haljne izgledaju fenomenalno na visokim mršavicama! Samo odvažno, ovakva figura može da iznese i svetlije boje i upadljivije šare, dok obline možete naglasiti detaljima na haljini (dzepovi, kaiševi i sl). Osim toga, odlično vam stoje i tzv. “košulja – haljine”.

Dezeni koji se nose: cvetni i geometrijski

Kada izeberete savršeni model haljine koja odgovara vašim proporcijama i građi, na red dolazi dezen, a ove godine modnom scenom vladaju cvetni i geometrijski! Cvetne haljine su veliki hit svake, pa i ove sezone, a kako je cveće na haljinama univerzalni simbol ženstvenosti, prepustite se veličanstvenom cvetnom dezenu i pustite vašu unutrašnju sreću da cveta kroz vašu garderobu! Vesele boje oblikovane u pruge, kockice, krugove, trouglove i ostala geometrijska tela pravi su hit ove sezone. Odeća sa geometrijskim uzorcima pravi čuda od ženskog tela, a ovaj dezen je idealan izbor za svaku priliku! Potrebno je samo da prilagodite boje i model haljine, uz naše smernice.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ