ZANIMLJIVOSTI     12.03.2019.

MAMA PREDUZETNICA: Maja Đurović, Pleteni proizvodi

Maja Đurović, iz Beograda, udata u Zrenjaninu za majstora pletarskog zanata.

Maja je majka čarobne devojčice Višnje koja obožava maminu i tatitnu radionicu. Kao podrška suprugu i zaljubljenik u pletene proizvode od rogoza, prihvatila je na sebe ogroman deo posla. Marketing, komunikacija sa klijentima, vođenje stranica na društvenim mrežama, pravljenje reklama i njihova distribucija, pronalaženje saradnika, fotografisanje, model, obrada fotografija, kampanje za proizvode, rad na brendu, dizajn novih kolekcija, blogovanje.

Maja kaže da je njena pokretna kancelarija na lap topu, ali kada treba pomoć u radionici, ne odbija, jer baš volim da šije. Istakla je da to nije lako nimalo, jer se njihovi proizvodi šiju specijalnim iglama koje sami prave.

Na Bagat mašini šije za našu proizvodnju i lica za papuče, postave za torbe, vrećice za papuče. Trenutno je i na profesionalnom usavršavanju na Internet Akademiji, a planira i još neke obuke. U ovom periodu radi i na osnivanju našeg online magazina koji će za cilj imati da predstavi Rogoz, kao biljku i materijal za rad, intervjue sa umetnicima sa kojima su imali prilike da sarađuju (kostimografi, modni dizajneri…), editorijale sa fashion blogerima koji su ih zastupali, imaće i kategoriju Eko priča u kojoj će iznositi neobičnu upotrebu Rogoza, zastupaće brigu o životnoj okolini i trudiće se da podigu svest o ekologiji. 

Na naše pitanje kako to sve uspeva kao mama devojčice koja ide u vrtić, ona odgovara: „Uspevam!  Volim svoj posao,  želim da dete bude ponosno na svoju mamu, i  želim da se o našem poslu čuje što dalje. To su moji motivi i moje snage. Uvek je dinamično, upoznajem puno mladih talentovanih ljudi. „

Za više informacija i fotografija posetite pleteni_proizvodi

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ