ZANIMLJIVOSTI     13.04.2019.

MAMA PREDUZETNICA: Nina Došen, Mamastično

Nina Dosen je mama preduzetnica koja stvara zaista fenomenalne, mamastične stvari. Pogledajte o čemu je reč i kako nam se predstavila.

Moje ime je Nina Dosen, imam 27 godina i zivim u Novom Sadu. Majka sam dva dečaka Davida i Nikole i Igorova supruga koji su moja inspiracija i najveća podrška. 
Izrada prekrivača za decu došla je spontano tokom druge trudnoće. Želela sam da starijem sinu sašijem prekrivač u pačvork stilu od njegovih stvari kad je bio beba kako bi ga imao za uspomenu. U medjuvremenu smo saznali da nosim jos jednog dečaka i da bi bilo bolje da sačuvam stvari, a da kupim materijal i tako je počelo. Malo po malo, šila sam ih za svoju decu, decu naših prijatelja i rodbine. Vodila sam se time da i ako posao ne uspe barem sam ovladala šivenje i moći ću da poklanjam nežne prekrivače za rodjendan ili babine. Prekrivači se izradjuju pačvork tehnikom – spajanje razlicitih kvadrata u jednu celinu. Zamisao je da bude sto šarenije i da svaki prekrivač bude unikatan i time se vodim i kupcima to stavim do znanja, jer bilo je nekoliko slučajeva da su želeli baš takav i da im nije bitna cena koju ce platiti. Moj odgovor je: svako dete je posebno i za sebe jedinstveno pa će upravo takvi da budu prekrivači – neponovljivi. Kritike su uglavnom pozitivne – pohvale ljudi originalnu ideju, oni koji su ga kupili kažu da ga deca ne ispuštaju iz ruku ili da su počeli da se pokrivaju iako do tad nisu zeleli i to su mi najdraži komplimenti- kad proizvod služi svrsi, a ima i negativnih – ne odgovara im sto je šareno. Kazem: „To su deca – deca su sreća, veselje ,deca su boje!“

Spajam nespojivo po svom nekom ličnom osećaju u tom trenutku, a nekad i stariji sin David umeša prste pa ispremešta kocke dok ne gledam i onda rešim da tako i ostane. Taj prekrivač može da bude vrlo edukativan kako mi je jedna majka napisala. Tu su boje oblici životinje i razni motivi pa najmladji preko njega počinju da uče prve pojmove. Izradjuju se u nekoliko dimenzija – baby 80×80 kao lagani prekrivač za preko dana ili tokom šetnje kolicima, 120×85 i 150×120. Prve dve dimenzije se sasiju i mogu odmah da se kupe putem Instagram stranice mamasticno_store dok se najveca izradjuje nakon dogovora o boji donjeg materijala, motivu koji žele da se provuče kroz čitav prekrivač i da li da bude postavljen ili ne. 
Vodim blog mamastično i prekrivači su nasledili to ime.
Ako vas zanima više o ovom brendu, posetite www.mamasticno.com.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ