URADI SAMA     08.02.2021.

MANIKIR KOD KUĆE – neka vaši nokti izgledaju kao da ste upravo izašli iz salona lepote!

Negovane i lepe nokte vole sve žene i mnogo pažnje posvećuju tome. A ako ste pomislile da nije moguće uraditi manikir kod kuće kao onaj u salonu – prevarile ste se! Sve što vam je potrebno je malo vremena i dobra volja, ostali pribor koji vam je potreban smo sigurni da već imate.

Pratite sledeće korake i nakon pola sata imaćete lepe i negovane nokte!

manikir noktiju kod kuće

1. KORAK: Sečenje noktiju

Makazicama ili grickalicom odsecite nokte na željenu dužinu. Ukoliko ste imali lak na noktima, obavezno ga prvo skinite.

2. KORAK: Oblikovanje

Oblikovanje nokta turpijom se radi samo u jednom smeru! Nikako je nemojte povlačiti napred-nazad, jer tako oštećujete nokat i zbog toga će vam se i listati.

3. KORAK: Potapanje noktiju

Sipajte u jednu posudu mlaku vodu i zamočite nokte, držite ih u njoj oko 2 minuta, tako će omekšati koža i zanoktice. Po želji, u vodu možete dodati i malo hidratantnog sapuna.

manikir noktiju kod kuće

4. KORAK: Sređivanje zanoktica

Prosušite ruke, a zatim drvenim ili mentalnim štapićem (ima ga u bilo kom setu za manikir) gurnite nežno zanoktice ka koži nokta. Ukoliko ima potrebe, iskoristite i grickalicu za zanoktice kako bi ih odstranili.

5. KORAK: Poliranje noktiju

Veoma mekane turpije su namenjene za poliranje, a blagi pokreti će vašim noktima dati finalni sjaj.

6. KORAK: Ulje za zanoktice

Dobro umasirajte ulje za zanoktice oko nokta i sačekajte nekoliko minuta da ga koža upije.

oprema za manikir kod kuće

7. KORAK: Nanošenje kreme za ruke i nokte uz masažu

Izaberite kremu koja prija vašoj koži i učvršćuje nokte. Dok je budete nanosili, ujedno možete uraditi i blagu masažu ruku. Za efekat kao iz salona, nakon masaže umotajte vaše ruke u topao peškir i držite ih u njemu nekoliko minuta.

8. KORAK: Nanošenje laka

Ukoliko želite da nakon urađenog manikira odmah nalakirate nokte, neophodno je da prvo svaki od njih pređete acetonom ili skidačem laka bez acetona. Potom nanosite bazni lak, dva sloja željenog laka i na kraju završni sloj, koji se brzo suši i štiti lak. Neophodno je da budete strpljive i da sačekate da se svaki od slojeva dobro osuši.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ