JollyWoman

Marina Ćosić, prelepa glumica, otkrila nam je kako neguje svoju kosu! (saveti i zanimljivi trikovi)

Kosa Saveti
10.11.2019.

Marina Ćosić, mlada glumica, pleni kako svojim neospornim talentom, tako i posebnom lepotom! Imali smo priliku da je gledamo u hit serijama „Istine i laži“ i „Senke nad Balkanom“, filmu „Zona Zamfirova 2 – Vrati se, Zone“, kao i u predstavi „Mačka na usijanom limenom krovu“.

Marina Cosic

Za naš portal Marina je otkrila na koji način neguje kosu i da li primenjuje neke svoje trikove u tome.

Neke žene obožavaju da koriste mnoštvo preparata za kosu, dok su neke pristalice samo onih najosnovnijih, šta ti najviše voliš da koristiš od proizvoda?

– Koristim uvek šampone koji su za veći volumen i rast kose. Recimo, L’Oreal Paris Elseve Dream Long šampon za brži rast kose mi jako prija kao i pakovanje iz iste kolekcije.

Da li si od onih dama koje svakodnevno peru kosu ili, ipak, to ne preferiraš?

– Kosu perem na 3 – 4 dana, nekad i više. Ne prlja mi se brzo, ukoliko ne prolazim kroz nju prstima često, a i stalno je podignuta. Kad imam snimanja, onda perem na 2 dana, jer je tada uglavnom stilizovana i imam mnogo laka na kosi koji isušuje, pa volim da skinem sve preparate sa kose da je osvežim.

Marina Cosic glumica

Na koji način stilizuješ kosu kod kuće?

– Znam dobro da feniram kosu na ravno, a da bude puna volumena. Ili, ako želim prirodne lokne, onda nakon pranja stavim neki losion koji je hrani da ne bude suva, i osušim difuzerom, kako bi se sačuvale lokne – zimi. Leti je samo pustim. A ako želim stilizovane lokne, onda je osušim na ravno i sa kupom napravim lokne, raščešljam, stavim losion na vrhove, prebacim kosu preko glave, naprskam lak za kosu ( koristim Intesu, najjača je i mirise na salon 😀 ), posle nekoliko sekundi vratim i samo je malo namestim.

Koliko često tretiraš kosu kod frizera i da li radiš neke profesionalne tretmane?

– S vremena na vreme radim spa za kosu sa prirodnim preparatima – masiranje temena i tretiranje korena, kako bi bolje rasla (taj tretman vraća sjaj i volumen). Povremeno radim prelive u čokoladnu – od kad sam se ofarbala u plavo, često mi izbija taj zućkasti ton koji mi se ne sviđa. I šišam se na 3 meseca, kako bi uvek bila zdrava.

glumica

Nakratko si bila i plavuša, a potom si se vratila u brinete, kako je tvoja kosa odreagovala na promene?

– Mnogo sam pogresila sa farbanjem kose u svetlo, jer sam prirodno zdravu i jaku kosu uspela da oslabim i osušim, a samim tim sto je prirodno kovrdžava, ona je i suvlja, pa mi je ovo napravilo karambol na glavi. Dva meseca sam imala plavu kosu, za to vreme nijednom se nisam pogledala u ogledalo i pomislila da sam to ja, već neki alterego i neka čudna perika na glavi, koja mi oduzima samopouzdanje i moju prirodnost. Tada sam morala da koristim mnogo preparata, sto inače ne volim. Nisam mogla da koristim lak da je ne bih isušivala. Velike količine maske za kosu su mi bile potrebne da bih mogla samo da se raščešljam, dlaka mi se razvlačila kao žvaka dok se češljam i bila sam jako nesrećna.

glumica

Imaš li neke tvoje posebne „trikove“ koje koristiš, a odlični su za negu i stilizovanje kose?

– Naravno! Shvatila sam da mi jake maske i kapi za kosu nikako ne pomažu u pravljenju frizure, pa onda te sve hidrirajuće preparate koristim kada ne moram da idem negde, već natopim kosu uljem i maskom, i taj dan je hidriram, nakon toga je operem 2-3 puta da isperem sve, ona bude nahranjena i divna.

Takođe, kada želim prirodne lokne da pustim, operem kosu, stavim balzam, isperem i onda kosu uvijem u jedan peškir da upije višak vode. Zatim u drugi, da malo može da se oblikuje lokna, i nakon nekih 20 – ak minuta osušim kosu difuzerom – tako što prebacim kosu na dole, ka podu, cela se previjem u predelu kukova i tako sušim difuzerom da bih imala što veći volumen.
Ili, ako zelim lepe stilizovane lokne, a da ne koristim ugrejane aparate, koristim traku nakon sušenja kose. Stavim je oko glave preko cele kose, i pramen po pramen uvijam oko trake. Polovinu kose na jednu, drugu polovinu na drugu stranu glave. Učvrstim ukosnicama i legnem da spavam. Ujutru kad ustanem, skinem sve i rastresem kosu. Najbolji izum ikada!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!