LICE     23.10.2020.

Masna i mešovita koža lica – Kućna nega i tretmani

Negu bi uvek trebalo prilagoditi tipu kože, a kada je u pitanju masna i mešovita koža lica tu bi trebalo poštovati nekoliko ključnih pravila. Pored toga što je neophodno da se koriste proizvodi namenjeni isključivo tom tipu kože lica, bitni su i tretmani koji se rade u kozmetičkim salonima, kao i svakodnevna nega kod kuće. Postoje i bitni segmenti koje treba izbegavati. Pogledajte naše savete za negu kada je u pitanju masna i mešovita koža lica! 

Odgovarajući proizvodi


Osnova svake nege su odgovarajući proizvodi. Pronađite odgovarajuću umivalicu, tonik, kremu i serumKada kupujete kozmetiku birajte onu na kojoj je naznačeno da je za namenjena vašem tipu kože. Isto važi i za šminku. Kako bi vam puder bio postojan na koži koja je po tipu masna koristite one sa mat završnicom.  

Pažljivo sa osetljivom kožom

Masna i mešovita koža lica nije uvek nužno i osetljiva, ali često jeste. Sa takvom kožom morate biti posebno pažljivi. Morate istražiti koji to proizvodi vama odgovaraju, koji sastojci vam prijaju, jer sve ono što vam ne prija može izazvati iritacije i probleme sa kožom. 

Ne preterujte sa čišćenjem

Osobe sa ovim tipom kože nekada, u želji da se reše sebuma, previše čiste svoju kožu i time je još više isušuju. Tada koža zapravo proizvodi još više sebuma, tako da dobijate samo kontraefekat.  

Pilinge koristite jednom nedeljno. Umivalice sa glinom i jačim sastojcima jednom u nekoliko dana. Za svakodnevnu upotrebu ipak birajte umivalice blažeg sastava, sa što prirodnijim sastojcima. 

Tretmani kod kozmetičara 

Masnu kožu karakterišu proširene pore, višak sebuma, mitiseri i akne. Tako da se preporučuju tretmani čišćenja lica, hemijski pilinzi, ultrazvučno čišćenje. Naravno, svaki tretman se radi prema potrebama i stanju vaše kože, o čemu se posebno treba konsultovati sa dermatologom i kozmetičarem. Tretmani se rade povremeno, takođe u skladu sa vašim stanjem kože i potrebama.  

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ